Caz revoltător în Prahova. Poșta Română a refuzat să-i deconteze unei pensionare lemnele de foc, pe motiv că acestea nu au fost cumpărate de la Dedeman

O femeie din Prahova a avut parte de o surpriză extrem de neplăcută după ce a achiziționat lemne de foc pentru a se încălzi, acestea urmând a fi plătite cu cardul de energie acordat de Guvern.

09 feb. 2024, 16:39
Caz revoltător în Prahova. Poșta Română a refuzat să-i deconteze unei pensionare lemnele de foc, pe motiv că acestea nu au fost cumpărate de la Dedeman

Prahoveanca a achiziționat, în luna ianuarie, lemne de foc de la un depozit din comuna Puchenii Mari, în valoare de 1.000 de lei, dar șocul a venit în momentul în care fiul acesteia a mers cu cardul de energie la oficiul poștal pentru decont.

Angajații Poștei Române i-au comunicat sec fiului femei că „potrivit unei circulare, nu i se pot rambursa banii, întrucât lemnele nu au fost cumpărate din magazinele Dedeman”.

Utilizatorii de carduri de energie puteau, până în 2024, să cumpere lemne atât de la Dedeman, dar și de la alte depozite.

Prahoveanca Elena Dumitrache a achiziționat lemne, în valoare de 1000 de lei, de la o societate din comuna Puchenii Mari, primind factură și aviz de însoțire a mărfii.

În momentul în care fiul acesteia a mers la OP din Potigrafu, unde femeia domiciliază, reprezentanții Poștei i-au transmis că „potrivit unei circulare, nu i se poate face decontul de 1000 de lei, întrucât lemnele nu au fost cumpărate din magazinele Dedeman”.

Femeia s-a văzut astfel pusă în situația de a achita din pensie către firma din Puchenii Mari cei 1000 de lei, fără posibilitatea de a-i recupera.

Citește și: Afecţiunile pentru care te poţi pensiona pe caz de boală. Acte necesare la dosar şi condiţiile care trebuie îndeplinite

„Am înmânat factura și avizul de însoțire. Mama este femeie în vârstă, eu m-am ocupat. Nu mi se pare normal răspunsul pe care l-am primit.  Cum se poate descurca o persoană în vârstă, de la țară, să ajungă la acest lanț de magazine? Atât timp cât am luat materialul lemnos de la o firmă autorizată, care mi-a eliberat factură și aviz de însoțire a mărfii, nu înțeleg de ce mama a trebuit, din pensia ei, să achite cei 1000 de lei”, a declarat fiul femeii, potrivit ObservatorulPh.

La solicitarea sursei citate, Poșta Română a remis următorul punct de vedere cu privire la această situație:

„Conform modificărilor aduse la OUG  166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, suportat parțial din fonduri externe nerambursabile, se prelungește, până la data de 15 martie 2024, termenul de emitere a documentelor justificative pentru compensarea în numerar, către beneficiarii de sprijin, a achiziției lemnelor de foc.

Prin aceasta, se elimină interdicția de utilizare a facturilor/documentelor justificative de achiziție lemne de foc emise după data de 27 decembrie 2023 pentru compensarea în numerar a lemnelor de foc. În concluzie, începând cu data de 29.01.2024, pot fi prezentate mandate MIPE SPECIAL pentru documente justificative emise după data de 27 decembrie 2023 și până la data de 15 martie 2024, pentru compensarea în numerar a lemnelor de foc, către beneficiarii de sprijin.”.

Reprezentanții Poștei Române, după cum se poate observa, nu au oferit niciun răspuns, totuși, cu privire la obligativitatea achiziționării materialului lemnos dintr-un singur lanț de magazine.

Citește și: Panică la Spitalul Militar din Capitală! O pacientă a venit cu ploșnițe în bagaj. Insectele periculoase erau chiar și în documentele medicale