Caz revoltător la o creşă din Piatra Neamţ. Îngrijitoare, către un copil: „Stai pe oliţă că îţi întorc capul la spate!”

O înregistrare audio, în care se aude cum o îngrijitoare de la o creşă din Piatra Neamţ o lovește pe o fetiță şi îi adresează cuvinte urâte, a devenit virală pe YouTube. Clipul a fost publicat de un membru al familiei copilei pe internet, de unde a fost preluată apoi de presa locală. 

05 nov. 2019, 19:29
Caz revoltător la o creşă din Piatra Neamţ. Îngrijitoare, către un copil: „Stai pe oliţă că îţi întorc capul la spate!”

Părinţii au observat că micuța manifestă stări de panică şi de agitaţie, iar noaptea se trezea din somn plângând. Copila începuse să nu mai vrea să meargă la creşă şi plângea să fie luată înapoi acasă în fiecare dimineata, iar mai tot timpul era răgușită.

După o discuție în familie, cei doi părinți au decis să-i pună un dispozitiv de înregistrare fetiței. Pe înregistrări se pot auzi expresii ca: „Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul la spate”, „Dă să te schimb, că te-a adus mă-ta nespălată, c…ă la fund, nesimţito!”.

Părinții au mers inițial la creșă pentru a discuta pe baza înregistrării cu educatoarele. Acestea au recunoscut că sunt pe înregistrare și au spus că le pare rău. Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamţ, cea de care ţine creşa i-a desfăcut contractul de muncă îngrijitoarei în cauză în aceeaşi zi (luni, 4 noiembrie) în care a primit dovada relelor tratamente aplicate copilului.

„A fost sesizată Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În termen de 24 de ore am anunţat DGASPC-ul care va confirma sau infirma abuzul. Au fost retransmise către toţi angajaţii creşelor informări cu privire la codul de conduită etică. Instituţia noastră nu tolerează nicio formă de maltratare a persoanei în general şi a copilului în special. Am făcut demersuri pentru montarea de camere de supraveghere video şi audio pentru spaţiile de joacă şi odihnă din cadrul tuturor creşelor din municipiu. Avem sisteme video pe holuri, dar după acest incident vom avea peste tot”, a declarat Anca Berea, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Piatra Neamţ.

Părinţii fetiţei au depus o plângerea la Poliţie.