Caz revoltător, umilinţă pentru o mamă. O femeie, obligată să înapoieze banii primiţi pentru copilul bolnav

O mamă din Maramureş care şi-a pierdut fetiţa a fost somată de două ori să restituie banii primiţi de la stat.

24 nov. 2016, 09:35
Caz revoltător, umilinţă pentru o mamă. O femeie, obligată să înapoieze banii primiţi pentru copilul bolnav

O mamă în vârstă de 38 de ani, care şi-a îngropat copilul în urmă cu o lună, este somată de către statul român să restituie banii primiţi pentru alocaţia complementară. S-a ajuns la această situaţie după ce femeii i s-a găsit într-un cont bancar o sumă puțin peste 3.000 de lei.

„Aveam un cont în bancă pentru fată. Erau bani pentru medicamente, tratamente, operaţii şi pentru ce mai avea ea nevoie. Ei spun că nu trebuia să deţin conturi în bancă în momentul în care aveam alocaţia complementară. Din 2015 am avut-o. Mi-a venit somaţia în 16.06.2016 ca să restitui toţi banii. Mi s-a cerut să le dau 2.248 de lei. Nu am cum să fac asta. Era dreptul fetei pentru că avea un grav de handicap grav, insuficienţă renală. Acei bani erau ai ei, nu ai mei”, a declarat pentru România TV Daniela Mihali.

Femeia spune că nu are de unde da banii înapoi pentru că nu lucrează şi în acest moment, singura sa sursă de venit este somajul de 439 de lei. Fetița ei, în vârstă de 14 ani, a decedat la Spitalul de Pediatrie 2, din Cluj Napoca, din cauza unei boli la rinichi. Andreea făcea dializă din anul 2015.

În ultimele șase luni, mai exact din data de 12 martie 2016, copila a fost internată la Spitalul de Copii din Cluj.

Citeşte şi: TRAGEDIE în Botoşani. Un copil a murit în pădure după ce o creangă i-a căzut în cap