Caz scandalos într-un spital. După cinci ore pe holuri, un bărbat a murit aşteptând diagnosticul

Un angajat de la Directia de Sanatate Publica (DSP) a fost adus, duminică seara, cu ambulanta la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon, dupa ce lesinase la domiciliu si avea tulburari de ritm cardiac, hipertensiune. Dupa aproape 6 ore, timp in care pacientul a facut si stop cardio-respirator, a fost transferat in Clinica ATI. Corneliu Barba a facut al doilea infarct, dar manevrele de resuscitare ale medicilor s-au dovedit a fi ineficiente. 

27 oct. 2015, 07:56
Caz scandalos într-un spital. După cinci ore pe holuri, un bărbat a murit aşteptând diagnosticul

Un angajat de la Directia de Sanatate Publica (DSP) din Iasi a murit, luni dimineata, la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Duminică seara, familia a chemat de urgenţă o ambulanţă pentru că lui Corneliu Barba i s-a facut brusc rau. A fost transportat la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, după ce medicii de pe ambulanţă au contatat că bărbatul avea tulburari de ritm cardiac, hipertensiune si isi pierduse si cunostinta pentru o perioada scurta de timp.

Corneliu Barba a fost transferat in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), dupa ce a facut infarct in timp ce se afla la radiologie. Dupa ora 3:30, cand a ajuns in Clinica ATI, pacientul a facut al doilea stop cardio-respirator, dar nu a mai putut fi salvat. Nimeni nu poate sti daca fostul angajat de la DSP Iasi ar fi fost in viata daca transferul din UPU in clinica s-ar fi facut mult mai devreme.

Vezi şi: Scandal în sănătate. Spital AMENDAT de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza pacienţilor fără cardului

Potrivit bzi.ro, şefa de la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi a declarat ca pacientul era in stare grava. Conducerea Spitalului Sf. Spiridon a solicitat explicatii, lamuriri cu privire la evolutia patologica a pacientului de la intrarea in UPU pana la decesul din Clinica ATI.

De asemenea, conducerea spitalului a solicitat medicilor sefi de la UPU si Clinica ATI o analiza riguroasa a acestui caz. S-ar parea ca pacientul avea un cancer pulmonar.

Corneliu Barba lucra la departamentul statistica din cadrul DSP Iasi, fiind apreciat de colegi pentru profesionalismul de care a dat dovada de-a lungul celor 40 de ani de munca.