Caz sinistru la Bârlad. O adolescentă în scaun cu rotile, abuzată de iubitul mamei

O adolescentă țintuită într-un scaun cu rotile a fost violată de iubitul mamei. Femeia i-a lăsat-o pe fată în grijă bărbatului, o noapte, plecând la muncă în altă localitate. Individul nu a stat însă pe gânduri. Din păcate astfel de cazuri sunt deosebit de dese.

28 ian. 2020, 08:23
Caz sinistru la Bârlad. O adolescentă în scaun cu rotile, abuzată de iubitul mamei

Adolescenta de 15 ani, cu paralizie cerebrală, imobilizată, a fost abuzată sexual de concubinul mamei, cât aceasta a plecat să muncească într-o comună învecinată. Când s-a întors, fata i-a explicat, cum a știut mai bine, cele întâmplate, iar femeia a făcut imediat reclamație la poliție.

Oamenii legii deschis un dosar penal pentru infracțiunea de viol, au emis un ordin de restricție împotriva suspectului, iar reprezentanții Protectiei Copilului care a deschis o anchetă socială și a asistat minora la audierile care au avut loc. ”La Politia Bârlad a fost depusă o sesizare pentru viol. Au fost demarate cercetările, s-au făcut solicitări la IML pentru constatarea medico-legală a faptei, s-au făcut percheziții.

S-a deschis dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de viol și s-au dispus toate măsurile care se impun într-o astfel de situație, inclusiv emiterea unui ordin de protecție provizoriu, pe data de 24 ianuarie, care este depus pentru confirmare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Cercetările continuă până la soluționarea cauzei”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IJP Vaslui, conform publicației  Vremea Nouă.

Violatorul e cercetat momentan în stare de libertate. El va fi dus azi la audieri la Parchetul Judecătoriei Bârlad, inclusiv pentru luarea măsurilor legale.

Minora de 15 ani violată este în custodia mamei. Vor fi efectuate  anchete sociale de către DGASPC Vaslui și primăria unde fata locuiește cu mama sa, pentru a se stabili dacã se impune luarea vreunei măsuri de protecție a victimei într-un centru specializat.