Caz şocant în Botoşani. Morţii sunt căraţi în saci, noaptea, cu duba, după ce frigiderele de la morga Spitalului Botoşani s-au defectat

O situaţie neobişnuită a avut loc la Botoşani, în weekend. Din cauza unei defecţiuni la frigiderele morgii principale a Spitalului Judeţean, morţii au fost căraţi în saci cu duba de la Serviciul de Medicină Legală la morga Maternităţii.

15 oct. 2018, 10:00
Caz şocant în Botoşani. Morţii sunt căraţi în saci, noaptea, cu duba, după ce frigiderele de la morga Spitalului Botoşani s-au defectat

Sâmbătă au fost transferate patru cadavre, deşi morga Maternităţii este de o capacitate mică, doar pentru trei persoane adulte, iar duminică urmau să mai fie transferate două, astfel că o parte din persoanele decedate urmau să fie aşezate pe jos.

Reprezentanţii spitalului spun că morga din clădirea principală a spitalului are nevoie urgentă de investiţii pentru a fi mărită dar şi dotată corespunzător, aparatura cedând tot mai des.

„Din păcate a fost o situaţie neprevăzută. O defecţiune la sistemul de refrigerare de la morgă a făcut ca frigiderele să nu mai funcţioneze. Defecţiunea a avut loc vineri seară şi nu o fost găsită o firmă de specialitate pentru service, dar acest fapt va fi remediat luni dimineaţă. Morga de la Maternitate face faţă până atunci”, a precizat pentru monitorulbt.ro medicul Livia Mihalache, managerul general al SJU Botoşani.

Pe nepregătite au fost luate şi rudele persoanelor decedate în spital, care au fost trimise la Maternitate să vadă de cele trebuincioase pentru mort.