Caz șocant în Republica Moldova. Un elev a ajuns la Terapie Intensivă, după ce a fost pus să facă 150 de genuflexiuni

Un elev de 15 ani de la un liceu din Chișinău a ajuns la Terapie Intensivă după ce a fost pedepsit de profesoara de sport. Băiatul a întârziat la oră, alături de trei colegi, și a fost pus să facă 150 de genuflexiuni.

16 dec. 2020, 15:26
Caz șocant în Republica Moldova. Un elev a ajuns la Terapie Intensivă, după ce a fost pus să facă 150 de genuflexiuni

Caz șocant în Republica Moldova. Cei patru au făcut cu greu cele 150 de genuflexiuni, iar la un moment dat, unul dintre ei a început să se simtă rău și a plecat acasă. A doua zi a fost internat la spital, acesta suferea de anemie și afecțiuni cardiovasculare, însă medicul i-a permis să meargă la orele de sport.

Citește și: Raed Arafat, noi detalii despre vaccinul anti-Covid: „România va primi același ser care ajunge în toate celelalte țări, nu va fi de altă calitate. Sper să vă luați informații corecte”

„I s-a ridicat temperatura și s-au umflat picioarele. A doua zi, am chemat ambulanța, pentru că situația s-a agravat. Medicii ne-au zis că el are distrofie musculară și a făcut exces de efort fizic”, a declarat Marina Leahu, bunica băiatului.

Caz șocant în Republica Moldova. Directorul adjunct al instituției a afirmat că niciun elev nu a fost pedepsit, iar genuflexiunile fac parte din noul program. Cazul a ajuns și în vizorul Direcției Educație, Tineret și Sport al municipiului Chișinău, conform publika.md.

„Toți elevii, când au mers la lecția de educație fizică, au făcut aceleași exerciții. Toată clasa a întârziat și au făcut un efort fizic pe care l-a propus doamna profesoară”, a spus aceasta. Cazul a ajuns și în vizorul Direcției Educație, Tineret și Sport al municipiului Chișinău.

„Din explicațiile de la cadrul didactic… neagă faptul că s-au solicitat câte 150 de așezări. În actele normative nu se prevede vreo formă de sancțiune pentru întârziere la lecție”, a declarat Viorica Negrei, șef adjunct la Direcția de Învățământ, Tineret și Sport Chișinău.

În prezent, elevul se află la secția de reanimare a spitalului pentru copii ”Valentin Ignatenco”, iar starea acestuia de sănătate este una stabilă. Ulterior, băiatul va fi supus unor investigații medicale, însă până atunci medicii evită să se pronunțe dacă boala a survenit din cauza efortului fizic la care a fost supus sau există alte motive.