Caz şocant la Hunedoara: Un fost profesor universitar, găsit cu gâtul tăiat în scara blocului

Gelu Crişan a fost găsit în faţa blocului unde locuieşte cu gâtul tăiat şi îngheţat bocnă, într-o baltă de sânge, iar medicii se luptă să-i salveze viaţa.

14 ian. 2015, 14:45
Caz şocant la Hunedoara: Un fost profesor universitar, găsit cu gâtul tăiat în scara blocului

Poliţiştii spun că, cel puţin în acest moment, se merge pe tentativă de suicid, iar cauzele ar fi generate de boala de care bărbatul suferea, respectiv schizofrenie. „Nu sunt suspiciuni de comitere a unei fapte penale. Bărbatul a fost găsit în jurul orei 5 dimineaţa de un vecin, în faţa blocului. Din datele de până acum, acesta s-a automutilat cu ajutorul unui briceag, care a fost găsit în locuinţa sa, iar apoi a coborât în stradă”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.Cu gâtul tăiat, Gelu Crişan (54 de ani) s-a prăbuşit într-o baltă de sânge şi, până să fie descoperit, a îngheţat. Practic, aceasta este şi principala problemă care îi pune viaţa în pericol. Vecinul său a sunat imediat la 112, iar bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, fiind internat la ATI. „Pe moment, pacientul pare stabil, dar problema este hipotermia. Vom vedea cum răspunde la manevrele de încălzire. De fapt aceasta este principala problemă”, a declarat managerul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, dr Alin Vasilescu. Când a ajuns la spital, temperatura corporală a lui Gelu Crişan scăzuse până la 25 de grade, fiind efectiv îngheţat!

Nu este prima dată când bărbatul încearcă să-şi ia zilele. S-a aruncat de la etaj, şi-a tăiat venele, dar a scăpat mereu cu viaţă.

Cine este Gelu Crişan?

Gelu Crişan are o poveste de viaţă extrem de tristă. Este cercetător în geofizică şi electronică, specialist în astronavigaţie. Cei care i-au fost colegi şi vecinii povestesc despre Gelu că a fost cercetător în fizică atomică şi profesor universitar la Bucureşti. De fapt, a studiat pe rând Topografia, Geofizica, Programarea numerică a datelor şi Electronică. A lucrat un an la mina Petrila, apoi la Institutul de Cercetare Petrol şi Gaze, a fost profesor universitar la Bucureşti, a făcut cercetare şi proiectare, apoi a trecut în astronavigaţie. S-a îmbolnăvit, însă, iar apropiaţii spun că Gelu a devenit omul de acum în urma unei injecţii. „A fost un copil eminent, a intrat din prima la liceu, apoi la facultate şi la a doua facultate. A devenit cercetător ulterior, pe la Bucureşti. A fost căsătorit, socrul său, am înţeles că lucra în Comitetul Central pe vremea lui Ceauşescu. Are un copil, care a venit să-l invite la nunta lui. Am aflat că a făcut o informare politică, aşa cum se făcea atunci, după care a ajuns aşa. Se spune că ar fi criticat sistemul şi mai ales practicile din domeniul în care lucra el. Acea infirmare politică nu doar că a scris-o, dar a şi suţinut-o, cu completările şi argumentele lui. A fost un bărbat tare frumos, senin şi deschis. Se ştie că dintr-o injecţie. Dar toţi spun că Securitatea a făcut asta. Generaţia nostră a fost o generaţie bătută de soartă. Majoritatea celor cu adevărat buni, colegi de-ai mei, au murit. Au fost şase oameni eminenţi… Tatăl său a lucrat la mină, acum este pensionar şi stau împreună. Mama lui a fost nevoită să plece în Franţa… Gelu a rămas un om de bună calitate, chiar dacă mintea lui o mai ia razna”, spunea cu ceva timp în urmă o fostă colegă de şcoală generală şi vecină cu Gelu Crişan, potrivit zdh.ro.

Gelu este un adevărat personaj şi toată Petrila îl cunoaşte ca omul care umblă desculţ prin zăpadă, iar vara poartă bocanci şi uneori costum de schi. Uneori, când i se face rău, se culcă singur pe pământ, apoi îşi urmează drumul cu câinele său, poate singurul său prieten adevărat…