Caz ŞOCANT la Iaşi. Minore racolate din orfelinate şi vândute pentru favoruri sexuale

Tei adolescente din Iaşi au fost vândute ca o marfă, timp de doi ani, în diferite apartamente închiriate sau hoteluri din municipiul Iaşi. Fetele au fost racolate din căminele de orfani un membru al unui clan interlop din Iaşi. Fetele erau bătute crunt de peştele lor, şi întreţineau raporturi sexuale şi cu zeci de bărbaţi pe zi.

22 nov. 2013, 08:19
Caz ŞOCANT la Iaşi. Minore racolate din orfelinate şi vândute pentru favoruri sexuale

Un nou caz şocant de trafic de carne vie a fost descoperit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Iaşi. Un membru al clanului Gangal, apropiat al grupării de interlopi Corduneanu, a fost arestat pentru 29 de zile fiind acuzat de trafic de minori, după ce a racolat mai multe copile din centrele de plasament, pe care le-a obligat să se prostitueze, scrie ziaruldeiasi.ro.

Potrivit anchetatorilor, Marius-Teodor Gangal a pus pe picioare afacerea ilegală încă din anul 2011. Interlopul mergea prin centrele de plasament şi se apropia de fetele care nu aveau nicio protecţie. Iniţial, le scotea la un suc sau la film, încercând să le facă să se îndrăgostească de el. După ce reuşea să le scoată de sub custodia statului, le folosea în interes propriu. Anchetatorii au identificat până în prezent trei minore, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, care ar fi fost racolate de Gangal şi obligate să practice prostituţia. Victimele au arătat că erau bătute de multe ori şi ameninţate cu moartea pentru a nu fugi din locuinţele în care îşi vindeau trupul.

Adolescentele era plasate în diferite apartamente închiriate din municipiul Iaşi, fiind însă şi transportate la hotelurile din oraş atunci când solicitau clienţii. Aceştia erau racolaţi, în principal, prin intermediul anunţurilor de mică publicitate din ziarele locale. Preţul unei ore de sex varia între 100 şi 150 de lei, banii ajungând însă în buzunarele proxenetului. Victimele susţin că erau zile când făceau sex şi cu mai mult de zece bărbaţi. Surse din anchetă spun că, până în acest moment, nu a fost calculată cu exactitate suma pe care Marius Gangal ar fi obţinut-o de pe seama fetelor, unele dintre ele cu deficienţe psihice sau fizice. Se estimează că suma ar fi de ordinul zecilor de mii de euro.

CITEŞTE ŞI Tinerii care au sechestrat şi abuzat sexual o minoră, timp de un an, au fost arestaţi

La finalul anului 2012, interlopul a plecat în Anglia şi a abandonat operaţiunea ilegală. Victimele sale au profitat apoi şi au mers la autorităţi, povestind în detaliu chinurile la care au fost supuse în perioada în care s-au prostituat pentru Gangal. Traficantul s-a întors în Iaşi în luna octombrie a acestui an, fiind urmărit la fiecare pas de anchetatori şi reţinut acum câteva zile. Tribunalul Iaşi a admis apoi propunerea de arestare pe numele lui, acesta urmând a fi cercetat pentru următoarele 29 de zile din spatele gratiilor.