Caz şocant la Neamţ. A născut prin cezariană, dar nu a putut fi operată din nou din lipsă de anestezişti

Caz revoltător la spitalul din Târgu Neamț. O femeie în stare gravă, care a născut prin cezariană, nu a putut fi operată din nou dintr-un motiv incredibil. Unul dintre anesteziști își încheiase programul, iar celălalt era în concediu. Femeia a fost salvată în ultima clipă, după ce a fost dusă cu elicopterul la un spital din Iași.

04 nov. 2019, 06:16
Caz şocant la Neamţ. A născut prin cezariană, dar nu a putut fi operată din nou din lipsă de anestezişti

O tânără mamă, care născuse prin cezariană, a ajuns la Iași, în stare gravă, trimisă de la Târgu Neamț pentru că spitalul nu are anestezist de serviciu, după ora 14.00. Transferul de urgență a fost făcut cu elicopterul SMURD la Iași, după ce starea pacientei de 34 de ani s-a agravat. La Iași, medicii au fost nevoiți să îi extirpe uterul, ca să îi salveze viața.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, sâmbătă, că medicii de la Târgu Neamț au procedat corect când au decis transferul femeii care a născut prin cezariană, la Iași, din cauza stării grave în care se afla.

„Această situație este una care apare rar, în cazul foarte grav care depășește competența unui spital municipal și atunci s-a procedat corect. Pacienta a fost transportată, transferată la un spital de rang superior, astfel încât a putut primi îngrijirile de care avea nevoie”, a spus Sorina Pintea.

„Starea ei s-a înrăutățit în jurul prânzului, atunci când s-a constatat că îi scade tensiunea, că devine instabilă și abia atunci s-a luat decizia transferului la o unitate cu rang superior. A depășit nivelul de competență. Chiar dacă era medic anestezist de gardă, pacienta oricum trebuia transferată”, a adăugat spus Pintea.

O femeie de 34 de ani a fost dusă cu elicopterul din Târgu Neamț la Iași, unde medicii i-au scos uterul pentru a-i salva viața.

Aceasta se afla la a doua operație de cezariană. După intervenția de vineri au apărut complicații, astfel că femeia a fost dusă cu elicopoterul SMURD și mai apoi cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă la Iași, la materintatea „Cuza Vodă”.