Caz şocant: Piloţii unui avion au mers la culcare, lăsând-o pe stewardesă la manşa aeronavei

Un incident şocant s-a produs recent în timpul unui zbor al companiei Air India pe ruta Bangkok-New Delhi: ambii piloţi s-au dus la culcare, lăsând-o, timp de 40 de minute, în locul lor la manşa aeronavei cu 166 de pasageri la bord pe o stewardesă stagiară.

05 mai 2013, 06:19
Caz şocant: Piloţii unui avion au mers la culcare, lăsând-o pe stewardesă la manşa aeronavei

La un moment dat, însoţitoarea de bord a deconectat accidental pilotul automat şi echipajul a trebuit să fie trezit de urgenţă. Incidentului în timpul zborului AI 133 de la Bangkok s-a produs la o altitudine de 11.000 de metri, potrivit Agerpres.

Citeşte şi GROAZĂ LA ÎNĂLŢIME. Un avion civil rus a fost atacat cu RACHETE în spaţiul aerian sirian

Atunci când avionul a luat înălţimea necesară, primul pilot Ravindra Nath a spus că are nevoie să meargă la toaletă, a părăsit cabina piloţilor şi s-a dus să doarmă la Business Class. Procedura standard a companiei Air India prevede ca minimum un pilot să se afle în cabina de pilotaj pentru a ţine sub control zborul şi, dacă este necesar, să oprească pilotul automat şi să preia conducerea aeronavei.

Cu toate acestea, după o jumătate de oră, căpitanul aeronavei B. K. Soni a decis să se alăture colegului său. Este adevărat că, înainte, le-a chemat pe cele două însoţitoare de bord, printre care şi stagiara Kanika Kala, şi le-a explicat preţ de câteva minute cum se pilotează un avion.

Citeşte şi Uimitor: 130 de PASAGERI au scăpat cu viaţă după ce un AVION s-a prăbuşit în MARE VIDEO

După aceea, căpitanul a conectat pilotul automat şi s-a retras. Cei doi nu au putut să doarmă mai mult de 40 de minute, întrucât stewardesa stagiară a deconectat accidental pilotul automat şi, speriată, a trezit piloţii. Incidentul a ajuns în atenţia Direcţiei Generale pentru Aviaţia Civilă din India (DGCA) care a anunţat că piloţii vinovaţi au interdicţie de a mai zbura o perioadă de timp ca urmare a încălcării normelor de siguranţă.