Caz ştiinţifico-fantastic, la Arad. Un pensionar are poprire pe pensie pentru următorii 8.400 de ani

Un pensionar are poprire pe pensie pentru următorii, atenţie 8.400 de ani. Omul a fost administratorul unei firme care a dat faliment, iar acum statul încearcă să recupereze o datorie de 1,6 milioane de lei. Numai că pentru a reuşi să plătească, ar trebui să trăiască până în anul 10.500, potrivit România TV.

21 ian. 2015, 12:31
Caz ştiinţifico-fantastic, la Arad. Un pensionar are poprire pe pensie pentru următorii 8.400 de ani

Un pensionar din Arad are o datorie eşalonată pe 8.485 de ani, la o rată lunară de 16 de lei, din datoria de peste 1,6 milioane de lei. Reprezentantul Casei de Pensii Arad a explicat că această rată lunară a fost stabilită de instanţă în funcţie de venitul datornicului.

„În acest caz vorbim de o răspundere patrimonială, iar instanţa a decis suma pe care o datorează pensionarul. Problema acestui pensionar este că mai are deja patru popriri pe venit, în alte speţe, astfel încât nu s-a putut calcula o rată lunară mai mare de 16 lei pentru a cincea poprire, caz în care datoria este de aproximativ 1.600.000 de lei”, a spus Mihaela Vasil, potrivit Mediafax.

Conform acesteia, Casa Judeţeană de Pensii stabileşte rata lunară după ce executorul judecătoresc transmite suma totală de plată.

Vezi: Cea mai mare PENSIE din România este de peste 6.000 de euro. Vezi cine primeşte aceşti bani