Caz UNIC în România: Un traficant de droguri, lucrător la Antidrog

Un tânăr prins comercializând stupefiante a fost condamnat la închisoare cu executare la Tribunalul Neamţ. Curtea de Apel Bacău a decis altceva: a aplicat suspendarea executării pedepsei, dar l-a trimis să lucreze fără bani la Antidrog Neamt, structură care are ca scop combaterea consumului de stupefiante.

18 oct. 2014, 07:59
Caz UNIC în România: Un traficant de droguri, lucrător la Antidrog

Sentintă unică în tară, sau poate cel putin în judetul Neamt, într-un dosar de trafic de droguri. Un tânăr dealer de stupefiante a fost obligat să lucreze voluntar, timp de 100 de zile, în cadrul Agentiei Nationale Antidrog, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Neamt, potrivit mont.ro.

Sentinta pare blandă în comparatie cu cea aplicată de prima instantă, Tribunalul Neamt, care-l condamnase pe inculpat la o pedeapsă cu executare, de un an si sapte luni de închisoare. Singurul nemultumit de decizia magistratilor nemteni a fost inculpatul, care a contestat sentinta la Curtea de Apel Bacău. Magistratii din judetul vecin s-au pronuntat în cauză joi, 16 octombrie, si au dat o sentintă definitivă, prin care l-au scutit pe dealer de închisoare, aplicand o pedeapsă cu suspendare, plus obligatia de a „lucra” pentru o perioada de 100 de zile la Antidrog. Mai mult, judecătorii l-au trimis si la scoală, obligîndu-l să termine liceul.

CITEŞTE ŞI: Fotomodel român, condamnat pentru trafic de droguri. A fost prinsă în mall cu ecstazy