Cazanciuc: Nu am nimic împotrivă ca o parte a atribuţiilor ministrului Justiţiei să treacă la CSM

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, declară că nu are nimic împotrivă ca o parte a atribuţiilor sale să treacă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), precizând că nu există încă un proiect de act normativ în acest sens.

19 mai 2013, 08:17
Cazanciuc: Nu am nimic împotrivă ca o parte a atribuţiilor ministrului Justiţiei să treacă la CSM

„Este o discuţie pe care am avut-o deja cu colegii mei din CSM, dacă această procedură este cea mai adecvată cu legea, ce înseamnă garanţii de independenţă pentru procurori. Este o procedură stabilită la nivelul anului 2005, cu toate că în 2004 a agreată cu CE o altă procedură. Este o discuţie în care cred că ministrul Justiţiei poate să aibă un rol mai mic„, a afirmat Robert Cazanciuc, într-o emisiune difuzată duminică de Pro Tv, întrebat dacă vrea să schimbe procedura de numire a procurorilor.

Ministrul Justiţiei a accentuat că nu are nimic împotrivă ca o parte a atribuţiilor sale să treacă la CSM.

„Nu avem încă în momentul de faţă un proiect de act normativ pentru a fi supus unei dezbateri, dar în discuţiile preliminare avute cu colegii mei din CSM s-a pus această problemă ca o parte din atribuţiile ministrului să treacă la CSM şi nu am nimic împotrivă”, a spus Robert Cazanciuc. 

Cazanciuc către procurori şefi: Nu ne putem permite perioade de relaxare