Cazare gratis în cămine pentru studenţii vaccinaţi împotriva coronavirusului

Studenţii vaccinaţi împotriva coronavirusului vor beneficia de cazare gratuită timp de o lună, în căminele Universităţii Transilvania din Braşov.

14 sept. 2021, 11:58
Cazare gratis în cămine pentru studenţii vaccinaţi împotriva coronavirusului
Cazare gratis în cămine pentru studenţii vaccinaţi împotriva coronavirusului

Cazare gratis în cămine pentru studenţii vaccinaţi împotriva coronavirusului. Conducerea Universității Transilvania din Brașov încearcă să-i determine pe studenţi să se vaccineze împotriva coronavirusului şi anunţă că cei care vor prezenta un certificat de vaccinare vor beneficia de gratuitate la cazarea în cămine timp de o lună.

Cazare gratis în cămine pentru studenţii vaccinaţi împotriva coronavirusului

Potrivit conducerii Universităţii Transilvania din Braşov, studenții vaccinați cu cel puțin o doză până în data de 1 octombrie și care fac dovada vaccinării nu vor plăti taxa de cămin pentru luna noiembrie.

De asemenea, la fel ca și în anul universitar anterior, cazarea în căminele universității se va face la capacitate restrânsă – maximum trei persoane în cameră, astfel încât să se respecte normele impuse de autoritățile sanitare.

Aproximativ 3.300 de studenţi vor fi cazaţi în cele 13 cămine ale Universităţii în noul an universitar care va începe de la 1 octombrie. Pe lângă aceştia, alţi 300 de studenţi străini vor locui la cămin. Pentru a se putea caza, aceştia trebuie să prezinte un certificat de vaccinare sau un test PCR negativ, cu rezultat obținut în ultimele 72 de ore anterior cazării, potrivit monitorulexpres.ro. 

Studenţii se vor putea caza în căminele Universităţii Transilvania din Brașov începând cu data de 27 septembrie.

Citeşte şi Previziune sumbră pentru Cluj-Napoca: Rata de incidență ar putea trece de pragul de 6 la mie în prima zi a noului an universitar

Cum începe noul an universitar. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Sorin Cîmpeanu a declarat în cadrul conferinţei de presă că universităţile decid singure modul de începere a noului an universitar. Potrivit ministrului Educaţiei, până la acest moment nu există niciun fel de diferenţă faţă de prevederile ordinului de ministru de anul trecut.

„Despre reglementarea mediului universitar nu avem absolut nicio noutate în raport cu prevederile ordinului de ministru care a stabilit modul de funcţionare al universităţilor. Se lasă la latitudinea fiecărei universităţi, în funcţie de infrastructură, de condiţii specifice şi mă refer, aici, în mod deosebit, la condiţiile de cazare, pentru că în universităţi, în campusurile de cazare, cazarea este un factor limitativ. Cei care vor putea fi cazaţi vor trebui să respecte regulile sanitare care sunt cel mai greu de monitorizat în căminele studenţeşti. Fiecare universitate va aprecia situaţia şi va decide”, a spus ministrul Educaţiei în cadrul conferinţei de presă.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că, dacă va fi nevoie, ordinul de ministru va putea fi actualizat.

Citeşte şi Mesaj RO ALERT în prima zi de şcoală. Ce avertisment au primit părinţii pe telefoane luni dimineaţă