Cazul Astra-FCSB. Comisia de Disciplină din cadrul FRF a amânat luarea unei decizii pentru acuzaţiile de blat

Derby-ul FCSB - Univesitatea Craiova (3-2), din etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 1, a avut parte un prolog incendiar, la Comisia de Disciplină a FRF.

04 apr. 2019, 10:22
Cazul Astra-FCSB. Comisia de Disciplină din cadrul FRF a amânat luarea unei decizii pentru acuzaţiile de blat

În urma unui memoriu depus de clubul oltean, FRF s-a sesizat oficial în cazul meciului dintre Astra – FCSB, scor 0-2, în condiţiile în care echipa din Giurgiu, la ora partidei, îi datora bani lui Gigi Becali, scrie digisport.ro.

Membrii Comisiei de Disciplină au decis să amâne această speță. Aceasta este pentru a doua oară când se amână luarea unei decizii în acest caz.

Citeşte şi LPF, comunicat oficial în scandalul FCSB – ASTRA. Filiera celor 300.000 DE EURO: ce s-a întâmplat cu banii lui GIGI BECALI

„S-a amânat decizia pentru 7 zile, dar oamenii au înțeles că ne apărăm corect șansele. Vă asigur că suntem un club care ne apărăm corect șansele. În Germania de ce s-a putut și în România nu? Iar în România au mai fost astfel de împrumuturi, de negocieri”, declara săptămâna trecută Dani Coman, președintele clubului Astra Giurgiu.

Reacția LPF cu privire la acest caz

Liga Profesionistă de Fotbal a postat un comunicat oficial în care susține că totul este perfect legal. „Referitor la declarațiile domnului Gigi Becali din data de 2 aprilie 2019, făcute în spațiul public, cu privire la cazul apărut între FC FCSB și Astra Giurgiu, Liga Profesionistă de Fotbal subliniază faptul că, în virtutea principiului libertății contractuale precum și a prevederilor articolelor 1566 și următoarele din Codul Civil, un club de fotbal poate cesiona către alt club o creanță viitoare față de LPF, independent de un eventual acord al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Mai mult decât atât, odată notificată cu privire la cesiunea de creanță intervenită, Liga Profesionistă de Fotbal este obligată să plătească sumele care fac obiectul cesiunii de creanță direct către clubul cesionar, neavând vreo posibilitate legală de a refuza recunoașterea cesiunii intervenite între cele două cluburi, întrucât LPF are calitatea unui simplu terț față de contractul încheiat.

Precizările de mai sus înlătură orice speculații neavenite pe marginea faptului că LPF ar fi în postura de a aproba sau refuza încheierea cesiunilor de creanță de către cluburile membre.”, se arată pe site-ul oficial al LPF.

Acuzațiile aduse de Universitatea Craiova

„Considerăm că existenţa unui contract de împrumut încalcă principiile de integritate a competiţiei, aşa cum sunt acestea definite prin Statutele şi Regulamentele Federaţiei Române de Fotbal. Este de notorietate şi de necontestat că George Becali e principalul finanţator al FCSB. Prin acordarea împrumutului, Becali a devenit şi finanţator al clubului Astra Giurgiu, fapt care îl aduce într-o evidentă poziţie de incompatibilitate, el fiind în măsură să influenţeze deciziile ambelor cluburi”, se arată în plângerea formulată de olteni.