CAZUL CARACAL. Fragmentele osoase găsite în pădurea indicată de Gheorghe Dincă sunt UMANE

Anchetatorii au făcut o nouă descoperire în cazul de la Caracal. În sacul găsit în pădurea indicată de Gheorghe Dincă, au fost descoperite atât fragmente osoase, cât şi dinţi. Experţii susţin că ele sunt de natură umană.

06 aug. 2019, 14:39
CAZUL CARACAL. Fragmentele osoase găsite în pădurea indicată de Gheorghe Dincă sunt UMANE

DIICOT precizează că în cenuşa găsită la liziera de pe traseul Călăraşi-Bucureşti, loc indicat de inculpatul Gheorghe Dincă, au fost identificate fragmente osoase şi dinţi care, potrivit medicilor legişti, ar fi de natură umană.

„Astăzi, data de 06.08.2019, procurorii DIICOT – Structura centrală împreună cu poliţişti specializaţi din cadrul Poliţiei Române – delegaţi în cauză, au continuat percheziţia efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, precum şi cercetarea la faţa locului din data de 05.08.2019, în zona indicată de către inculpat, respectiv o lizieră situată pe traseul Călăraşi-Bucureşti. În urma cercetării la faţa locului efectuate în cursul zilei de astăzi, la locul mai sus menţionat, după cernerea cenuşei, au fost identificate şi alte fragmente osoase şi dinţi”, precizează DIICOT într-un comunicat.

CAZUL CARACAL. Verificări cu câini în pădure şi în curtea lui Dincă. Anchetatorii au găsit un telefon mobil al uneia dintre victime

DIICOT menţionează că „medicii legişti aflaţi la faţa locului au concluzionat faptul că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană”.

De asemenea, în cauză a avut loc audierea mai multor persoane şi s-a procedat la efectuarea percheziţiilor informatice asupra unor medii de stocare, la domiciliul inculpatului, acesta fiind asistat de către apărătorul din oficiu, se arată în comunicat.

Marţi, anchetatorii au reluat cercetările la locuinţa lui Gheorghe Dincă din Caracal, fiind în desfăşurare percheziţia informatică. În acelaşi timp, au loc căutări în pădurea unde luni au fost descoperite fragmente osoase şi cenuşă, într-un sac.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, declara, luni, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenunşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate. Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii şi că rămăşiţele îi aparţin acesteia.

„S-au continuat cercetările la locuinţa inculpatului şi a avut loc o conducere în teren cu inculpatul, unde acesta a declarat că a abandonat un sac care conţinea fragmente osoase arse şi cenuşă. Aceasta trebuie să fie cernută pentru a vedea ce resturi mai sunt acolo. (…) Din declaraţia sa, el aşa a declarat că este trupul Luizei. Până nu avem rezultatele de laborator, nu ne putem pronunţa”, declara purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Mihaela Porime spunea că „sunt ridicate în fiecare zi urme criminalistice care urmează să fie procesate”.

Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă a susţinut că a folosit aceeaşi metodă ca în cazul Alexandrei Măceaşnu şi că agresiunea s-a produs tot în locuinţa sa.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT preciza că, până la acel moment, nu erau indicii că ar fi mai multe victime şi nici că Gheorghe Dincă ar fi avut complici.

Până acum nu a fost găsit telefonul Luizei.

Dincă susţine că ar fi ucis-o pe fată în ziua în care a răpit-o, iar până în acest moment nu se ştie dacă acesta a şi violat-o, potrivit declaraţiilor reprezentantului DIICOT.