Cazul care a şocat lumea: A luat Ebola după un contact sexual

Publicat: Duminică, 03 Mai 2015 22:40 // Actualizat: Duminică, 03 Mai 2015 22:40 // Sursa: romaniatv.net

O femeie din Liberia a fost diagnosticată cu Ebola după ce a întreţinut, neprotejat, relaţii sexuale cu un supravieţuitor ale acestui virus la jumătate de an după ce el se vindecase.

Femeia, în vârstă de 44 de de ani, din Monrovia a fost diagnosticată cu Ebola la 14 zile după ce a făcut sex cu bărbatul respectiv. Testele lui ieşiseră negative în cazul virusului letal cu scurt timp înainte.

Dacă infectarea este confirmată, atunci se va demonstra că virusul poate supravieţui în spermă timp de 199 de zile, lucru care sugerează că pacienţii sunt infecţioşi pe o perioadă de două mai ori mare decât se credea anterior.

Deşi medicii nu credeau până acum că este posibil să iei Ebola prin lichidul seminal, ei nu reuşesc să descopere un alt mod în care femeia ar fi putut intra în contact cu virusul.

Bărbatul a fost internat la tratament în septembrie anul trecut şi un test de sânge a scos la iveala existenţa virusului în organismul lui. El a fost însă externat în octombrie după ce simptomele au dispărut şi o serie de analize nu au putut identifica existenţa virusului în sânge.

Bărbatul a mai făcut sex şi cu o altă femeie de când a ieşit din spital. Aceasta nu a avut însă simptome care să sugereze că a fost infectată cu Ebola.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ebola Liberia teste Ebola virus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 mai 23:24
...la jumătate de an după ce el se vindecase. Citește mai departe…   ...
1
EUR
4.8347
RON
11 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H