Cazul care a ŞOCAT o ţară întreagă: Poliţia a identificat şoferul cu câinele legat de maşină. VIDEO

Imaginile surprinse în Târgu Mureş, care au şocat mii de oameni şi au atras la fel de multe comentarii, au fost greşit înţelese. Cel puţin asta susţin cei implicaţi în această poveste care, prin intermediul internetului şi a reţelelor de socializare, a făcut înconjurul ţării.

04 iun. 2015, 19:40
Cazul care a ŞOCAT o ţară întreagă: Poliţia a identificat şoferul cu câinele legat de maşină. VIDEO

Vocea Transilvaniei a aflat că poliţiştii din Târgu Mureş au reuşit să identifice proprietarul maşinii filmate în trafic în timp ce de portbagajul ei era legat un câine care alerga în urma autoturismului.

Proprietarul autoturismului este o femeie din Sângeorgiu de Mureş, însă la volanul maşinii se afla soţul acesteia, atunci când scenele au fost filmate. Ambii au fost audiaţi de poliţişti, iar la Parchet a ajuns un dosar penal pentru infracţiunea de rănire sau schingiuire a animalelor, prevăzută în Legea 205/2004 privind protecţia animalelor. Dosarul penal a fost întocmit pentru faptă, nu pe numele vreunuia dintre cei doi, urmând să se stabilească cine va fi tras la răspundere.

Un şofer şi-a legat câinele de maşină şi l-a tras kilometri întregi prin oraş VIDEO

În faţa poliţiştilor, dar şi printr-un mesaj postat pe reţeaua de socializare Facebook, cei implicaţi în această poveste au o versiune proprie şi resping clar acuzaţiile că ar fi dorit să provoace vreun rău animalului.

Mai exact, toată povestea ar fi pornit de la faptul că fetiţa celor doi, care se plimba cu câinele pe malul Mureşului, a suferit o luxaţie a genunchiului şi şi-a sunat imediat părinţii. Tatăl fetei de 13 ani s-a urcat imediat la volanul maşinii şi a plecat în ajutorul ei. După ce şi-a culcat fata pe bancheta din spate, bărbatul a vrut să lege câinele de un copac sau un stâlp şi să se întoarcă mai târziu după el, odată ce se asigurase că fiica lui e în siguranţă, pe mâna medicilor. Fetiţa însă n-a vrut să audă de aşa ceva – a insistat şi a plâns până când tatăl ei s-a văzut nevoit să găsească o soluţie.

Câinele nu putea sta în portbagaj, pentru că era prea cald, iar pe bancheta din spate era întinsă fetiţa şi nu avea loc. Câinele familiei nu mai fusese niciodată cu maşina, astfel că varianta ca el să stea pe scaunul din faţă era exclusă. Aşa că, improvizând, bărbatul l-a legat de maşină. Apoi, pentru a nu-l răni, a condus cu 15 km/h, preţ de aproximativ 2 kilometri, până la casa unui cunoscut care a putut adăposti animalul.

Poate unii ar fi fost mai deştepţi şi ar fi rezolvat altfel situaţia. E uşor să dai sfaturi după şi să judeci oamenii fără să fii în situaţia lor. Nimeni nu a dorit să facă rău câinelui, dar fetiţa care plângea de durere, şi totuşi nu vroia să plece fără câine, trebuia ajutată cât de repede. Pentru liniştea tuturor, vă asigur că, câinele nu a păţit absolut nimic, este teafăr, mulţumit şi vesel, şi îşi iubeşte la fel şi „stăpâna mică” care are piciorul în ghips, precum şi restul familiei”, a fost mesajul postat pe Facebook de, s-ar părea, de proprietara autoturismului.

Potrivit unor informaţii obţinute de Vocea Transilvaniei, un medic veterinar din cadrul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş va stabili, în cursul zilei de joi, starea de sănătate a câinelui, iar raportul acestuia urmează să fie ataşat dosarului penal.

S-ar părea că, potrivit încadrării în Legea 205/2004, acest raport va avea cuvântul final în deznodământul privind acest caz complicat.