Cazul impresionant al bărbatului care trăieşte cu inimă artificială: „Peste tot mă deplasez cu geanta pentru alimentare”

Un bărbat din Călăraşi îşi duce zilele cărând pe umăr geanta care-i alimentează inima artificială. Chiar dacă medicii i-au dat puţine şanse de reuşită, Vasile Marin s-a ambiţionat să trăiască. El a vorbit în exclusivitate pentru România TV despre minunea tehnicii care-i pune sângele-n mişcare.

07 ian. 2016, 15:17
Cazul impresionant al bărbatului care trăieşte cu inimă artificială: „Peste tot mă deplasez cu geanta pentru alimentare”

Vasile Marin are 65 de ani şi suferă de insuficienţă cardiacă de la 49 de ani. Inima artificială preia în întregime funcţiile cordului. Costurile operaţiei au ajuns la 80.000 de euro şi au fost decontate în totalitate de Casa de Asigurări de Sănătate.

„Peste tot mă deplasez cu geanta după mine. Cu ea dorm, cu ea mă mişc. Medicii îmi dădeau foarte puţin… zece la sută reuşită, dar Dumnezeu a avut grijă”, a spus Vasile Marin pentru România TV.

Bărbatul din Călăraşi nu este însă scutit de griji. O simplă pană de curent poate fi pentru Vasile Marin o problemă de viaţă şi de moarte.

„Aici e marea problemă: când se ia curentul. Trebuie să am un generator obligatoriu! La mine, inima e oprită, nu funcţionează. Dacă dă „eroare”, am dat şi eu”, a spus Vasile Marin.

Vasile Marin este al doilea român care primeşte o inimă artificială.

Citeşte şi