Cazul monstrului de la Maternitatea Polizu. Alexandru Rafila: ”Este o anchetă penală în curs. Nu putem să intervenim în niciun fel în cadrul acesteia”

Este anchetă în cazul monstrului de la Maternitatea Polizu. Alexandru Rafila a anunțat că reprezentanţii Inspecţiei Sanitare, MS şi Direcţie de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, fac verificări la Maternitatea Polizu, unde medicul Florian Robe a lăsat copiii născuţi prematur să moară.

07 oct. 2022, 14:41
Cazul monstrului de la Maternitatea Polizu. Alexandru Rafila: ”Este o anchetă penală în curs. Nu putem să intervenim în niciun fel în cadrul acesteia”

Cazul monstrului de la maternitate. Reprezentanții instituțiilor statului fac verificări la Maternitatea Polizu, după ce medicul Florian Robe a fost acuzat că a lăsat copiii născuţi prematur să moară.

Citește și Cazul monstrului de la Maternitatea Polizu. Cum a supravieţuit o fetiţă aruncată la gunoi de medic: „Când a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă”

„Inspecţia Sanitară este acolo, atât colegi de la Ministerul Sănătăţii cât şi de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Am verificat, nu este un caz nou, este un caz de acum trei ani, din anul 2019. Este o anchetă penală în curs. Nu putem să intervenim în niciun fel în cadrul acestei anchete. E o situaţie de acum trei ani. Rămâne să fie clarificată. Înţeleg că era un copil prematur. Nu ştiu dacă era sau nu era viabil. Lucrul acesta îl va stabili ancheta care se află în derulare”, a declarat Alexandru Rafila, vineri la Antena 3.

Inspecţia Sanitară evaluează modul în care medicul Florian Robe a acordat îngrijiri medicale prematurilor și dacă au fost respectate sau nu condiţiile igienico-sanitare.

„Sunt colegi de la Inspecţia Sanitară, dar nu face anchete. Evaluează modul în care se acordă îngrijirile de natură medicală, dacă se respectă condiţiile igienico-sanitare. Nu putem să facem anchetă la Ministerul Sănătăţii. Este o situaţie care a avut loc acum trei ani. Deci nu putem să verificăm decât situaţia actuală, nu ceea ce a fost acum trei ani”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

În urma informațiilor apărute în presă, referitoare la cazul monstrului de la Maternitatea Polizu, acuzat că a lăsat copiii născuţi prematur să moară, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a declanşat o cercetare disciplinară.

Monstrul de la maternitate este acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi și este audiat la Parchetul Tribunalului Bucureşti, a anunțat avocatul Adrian Cuculis.

Citește și Câte zile de concediu medical poate primi un angajat într-un an. Iată durata maximă și cum se plătește