Cazul procurorului suspectat că ar fi jucat la poker banii de flagrant, preluat de DNA

Cazul procurorului, suspectat că ar fi jucat la poker banii destinaţi unui flagrant şi pe numele căruia DIICOT a transmis Parchetului ICCJ o plângere, penală a fost preluat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), au declarat, pentru Mediafax, oficiali din cadrul DNA.

06 nov. 2013, 17:07
Cazul procurorului suspectat că ar fi jucat la poker banii de flagrant, preluat de DNA

Parchetul General şi-a declinat competenţa în acest caz întrucât există suspiciuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procurorul George Mărgărit, despre care presa a relatat că ar fi jucat la poker banii destinaţi unui flagrant, nu a avut abateri disciplinare cât a activat la DIICOT Buzău, a declarat Gheorghe Petroşel, şeful serviciului teritorial.

Potrivit şefului DIICOT Buzău, Gheorghe Petroşel, procurorul Mărgărit a depus o cerere la CSM pentru ca din 1 noiembrie să nu mai activeze în DIICOT Buzău, ci să fie mutat la Parchetul Judecătoriei Buzău, unde însă nu s-a prezentat la serviciu până în acest moment, potrivit Mediafax.

„Dumnealui, din data de 1 noiembrie 2013 activează efectiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău. Practic s-a adresat cu o cerere secţiei pentru procurori a CSM, aceasta în şedinţa din 22 octombrie, i-a fost admisă cererea de încetare a activităţii la Biroul teritorial DIICOT Buzău. Abatere disciplinară nu a avut, iar orice referinţă la un dosar care îl priveşte pe dumnealui, aflat în lucru, nu poate fi dată publicităţii şi nu putem furniza relaţii despre dosarul penal înregistrat la nivelul altei unităţi de parchet pentru că există riscul afectării anchetei penale”, a declarat şeful DIICOT Buzău, Gheorghe Petroşel.

DIICOT a transmis Parchetului instanţei supreme o plângere penală pe numele unui fost procuror al structurii din Buzău a Ministerului Public, George Mărgărit, despre care presa a relatat, marţi, că ar fi jucat la poker banii destinaţi unui flagrant.

„La data de 22 octombrie 2013, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a transmis Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, plângerea penală formulată în temeiul dispoziţiilor Codului de procedură penală, împotriva procurorului George Mărgărit sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, arătau reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), într-un comunicat de presă.

DIICOT mai preciza că, având în vedere că plângerea penală se află pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu poate oferi alte informaţii despre acest caz.

Oficiali din Parchetul ICCJ precizau, pentru Mediafax, că dosarul care îl vizează pe Mărgărit se află „în faza actelor premergătoare”.

Presa a prezentat, marţi, informaţii cu privire la o anchetă internă a DIICOT demarată după ce Gabriel Mărgărit, în perioada în care a lucrat ca procuror la DIICOT Buzău, nu ar fi returnat la timp instituţiei 10.000 de euro folosiţi la un flagrant pentru prinderea unor traficanţi de haşiş.

Imediat după finalizarea flagrantului, el ar fi trebuit să restituie banii unităţii de parchet în termen de 14 zile, însă nu a făcut-o, astfel că superiorii săi au dispus o serie de verificări interne, potrivit dezvăluirilor din presă.

În urma verificărilor, conducerea DIICOT ar fi constatat că lipsesc nu doar cei 10.000 de euro de la flagrant, ci o sumă de zece ori mai mare, provenind din banii ridicaţi în cursul altor anchete, a mai relatat presa.