CAZUL SORINA: ÎCCJ a respins cererea procurorului general de strămutare a procesului privind revizuirea adopţiei de la CA Craiova

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, miercuri, solicitarea procurorului general, Bogdan Licu, privind strămutarea de la Curtea de Apel Craiova a procesului care vizează revizuirea adopţiei Sorinei, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă înfiată de o familie stabilită în America, informează news.ro. Decizia instanţei este definitivă.

10 iul. 2019, 09:52
CAZUL SORINA: ÎCCJ a respins cererea procurorului general de strămutare a procesului privind revizuirea adopţiei de la CA Craiova

„Respinge cererea formulată de petentul Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind strămutarea pricinii care face obiectul dosarului nr. 910/54/2019 al Curţii de Apel Craiova – Secţia I civilă. Definitivă”, a transmis, miercuri, ICCJ.

Dosarul respectiv vizează revizuirea adopţiei Sorinei, solicitare făcută de către procurorul general Bogdan Licu.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, vineri, cererea de suspendare a executării deciziei judecătoreşti prin care Sorina a fost adoptată de către un cuplu de români din SUA.

Tot miercuri, Tribunalul Olt judecă cererea lui Bogdan Licu privind intericerea părăsirii României de către Sorina.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei.

Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă „mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Inspecţia Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a procurorului de caz, dosarul aflându-se la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM.