Cazul Sorinei: Judecătorii decid pe 3 iulie dacă fetiţa poate părăsi ţara. Tatăl adoptiv cere despăgubiri uriaşe

Publicat: Joi, 27 Iunie 2019 11:58 // Actualizat: Luni, 01 Iulie 2019 11:05 // Sursa: romaniatv.net

Judecătorii vor hotărî pe 3 iulie dacă fetiţa poate părăsi sau nu România. Pe de altă parte, familia care a adoptat-o pe Sorina cere despăgubiri uriaşe pentru cheltuielile de judecată şi zilele pierdute prin tribunale de la izbucnirea scandalului.

Pe 3 iulie, se va decide dacă Sorina, fetiţa de opt ani din Baia de Aramă luată cu forţa din casa în care a crescut, poate fi scoasă din ţară.

Judecătoria din Drobeta-Turnu Severin trebuia să se pronunţe joi în acest caz, însă a amânat. Ministerul Public anunța la începutul săptămânii că procurorul general, Bogdan Licu, a formulat luni o cerere de ordonanță președințială către Tribunalul Mehedinți, pentru a-i interzice fetiței de 8 ani să părăsească teritoriul României "până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie".

Pe de altă parte, avocatul asistenților maternali care au crescut-o pe Sorina a explicat că părinții adoptivi au depus la dosar o cerere prin care solicită să fie despăgubiți pentru șederea lor în România. Concret, aceștia cer că, dacă instanța va decide să dea curs cererii procurorului general, să fie despăgubiți financiar prin plata salariilor pe care le-ar încasa dacă ar reveni în SUA. Familia Săcărin mai cere și plata costurilor șederii în România și a biletelor de avion.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H