Studenţi ameninţaţi cu pistolul, în Bucureşti: Agresorul a fost reţinut UPDATE

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, care a amenințat cu pistolul trei tineri care stăteau în fața unui cămin studențesc, a fost reținut sâmbătă de poliție, după ce a fost audiat mai multe ore. Agresorul i-a pus arma la tâmplă unui student, deranjat că tinerii făceau gălăgie. Scena a fost înregistrată de camerele de supraveghere.

20 aug. 2016, 10:53
Studenţi ameninţaţi cu pistolul, în Bucureşti: Agresorul a fost reţinut UPDATE

UPDATE Bărbatul a fost reținut şi urmează să fie dus la Parchet şi prezentat unui procuror. Agresorul este cercetat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri și alte violențe și amenințare.

Să vedem ce măsuri va dispune procurorul, dacă menține până la urmă reținerea, dacă merge cu propunere (n.r. — de arestare preventivă) la instanță„, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Șefan Ghebaur.

Bărbatul a amenințat cu pistolul trei tineri care stăteau în fața unui cămin studențesc, în noaptea de joi spre vineri. El s-a prezentat, sâmbătă dimineață, la secția de poliție, unde a predat și arma, un pistol cu bile. Bărbatul în cauză și-a justificat gestul pe fondul unor repetate stări de scandal și gălăgie pe care le-ar fi provocat tinerii, în condițiile în care locuiește foarte aproape de căminul respectiv.

–––––––––––––––––––––––––––––––

Suspectul a fost audiat duminică, la Secţia 10 de Poliţie. Poliţiştii au aflat că bărbatul are 32 de ani şi locuieşte într-un imobil aflat în faţa căminului studenţesc.

Arma pe care a folosit-o nu este însă una letală, ci de tip Airsoft, pentru deținerea căreia nu este nevoie de autorizaţie.

Mai mulţi studenți au depus o plângere la poliţie după ce un individ i-a ameninţat cu un pistol chiar în faţa căminului UNATC din cartierul Vitan din Bucureşti.

Incidentul avut loc puţin după miezul nopţii de joi spre vineri, în faţa căminului Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică, unde mai mulţi studenţi stăteau de vorbă. Un bărbat aflat în zonă s-a arătat deranjat de volumul discuţiei dintre tineri. Agresorul i-a pus arma la tâmplă unui student, deranjat că tinerii făceau gălăgie. Scena a fost înregistrată de camerele de supraveghere. 

„Un individ a venit şi le-a atras atenţia – nu frumos, ci folosind cuvinte triviale şi înjurături – să plece de pe bănci şi să între în cămin. Ei au spus că pleacă, dar el a scos pistolul când s-a adresat lor”, a declarat pentru Digi24 Tatiana Gheorghe, administratorul căminului UNATC.

După ce i-a ameninţat pe studenţi, bărbatul a plecat, însă la scurt timp s-a întors în faţa căminului. A fost momentul când lucrurile au degenerat. Bărbatul l-ar fi lovit pe unul dintre studenţi, iar unul dintre colegii tânărului a ripostat. Panicaţi, tinerii intră în cămin, iar bărbatul mai rămâne puţin, după care se îndepărtează şi el.

Tot incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere.