Cazul Victor Ponta, discutat joi în Comisia LIBE din Parlamentul European

Publicat: Marţi, 23 Iunie 2015 11:54 // Actualizat: Marţi, 23 Iunie 2015 11:54 // Sursa: romaniatv.net

Europarlamentarul Monica Macovei scrie, pe pagina sa Facebook, că situaţia lui Victor Ponta va fi discutată, joi, în Comisia LIBE a Parlamentului European.

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, ar urma să dicute, joi, în urma unei cereri făcută în plenul din 8 iunie, situaţia din România.

Punctul referitor la ţara noastră este înclus în proiectul de ordine de zi al comisiei, ce va fi votat la începutul şedinţei LIBE. 

 "Comisia LIBE a Parlamentului European va discuta joi despre cazul Ponta. Victor Ponta a și scris o scrisoare ambasadelor, că e nevinovat, că e dosar politic, exact ca toți inculpații.

Cert este că săptămâna aceasta va avea loc o dezbatere asupra acestei chestiuni, a faptului că nu i s-a ridicat imunitatea, fiindcă parlamentele nu trebuie să oprească justiția, puterea legislativă nu trebuie să oprească justiția.

Mai ales când este vorba de prim-ministru și ai o majoritate parlamentară. Asta este de neconceput și este de sancționat. Și, de asemenea, se va discuta despre modificările la Codul Penal și Codul de procedură penală. Sunt 23 de proiecte de lege.  Dezbaterea va fi joi, pe 25 iunie, în Comisia LIBE.

Și, apoi, vrem ca în plen să adoptăm o rezoluție. Putem adopta o rezoluție, așa s-a făcut, de exemplu, și cu Viktor Orban, când a încălcat Constituția, când a încălcat libertatea presei. Se discută întâi în comisia de specialitate", susţine Monica Macovei.

Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, la propunerea Delegaţiei României, a cerut, pe 8 iunie, în plenul de la Strasbourg, ca situaţia premierului Victor Ponta, faţă de care s-a cerut începerea urmăririi penale, să fie discutată în Parlamentul European, se arată într-un comunicat al popularilor europeni.

"Situaţia din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie lăsată să investigheze spre a aduce lumină în cazul acuzaţiilor grave aduse lui Ponta", a declarat Manfred Weber.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a propus ca subiectul să fie discutat în comisia de specialitate (Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne), precum şi în Conferinţa liderilor grupurilor parlamentare, înainte de a fi discutat în plen.

"Este inadmisibil ca premierul şi ministrul Justiţiei să ameninţe liderii opoziţiei şi să intimideze cetăţenii care doresc să participe la demonstraţii prin care cer demisia lui Victor Ponta", a afirmat copreşedintele Delegaţiei române în grupul PPE Theodor Stolojan.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

 loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iun 13:41
...pe pagina sa Facebook, că situaţia lui Victor Ponta va fi discutată, joi, în Comisia LIBE a Parlamentului European. Citește mai departe…

...
23 iun 12:07
Votează email 0 email
...lui Victor Ponta va fi discutată, joi, în Comisia LIBE a Parlamentului European. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
23 iun 12:01
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
1
EUR
4.7284
RON
19 Aug
noapte 17 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H