CCR a publicat motivarea deciziei privind Codul de Procedură Penală. Două opinii sunt separate

Publicat: Miercuri, 28 Noiembrie 2018 22:25 // Actualizat: Miercuri, 28 Noiembrie 2018 22:25 // Sursa: romaniatv.net

Curtea Constituţională a publicat, miercuri, motivarea deciziei 633 din 12 octombrie 2018, referitoare la modificările aduse Codului de Procedură Penală. În motivare există şi două opinii separate, formulate de judecătorii Daniel Morar şi Liviu Stanciu.

Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei 633 din 12 octombrie 2018, referitoare la modificările aduse Codului de Procedură Penală, document care conţine 430 de pagini. În motivare există şi două opinii separate, formulate de judecătorii Daniel Morar şi Liviu Stanciu.

Curtea Constituţională a constatat că un număr de 64 de dispoziţii din legea de modificare a Codului de Procedură Penală sunt neconstituţionale, în timp ce 31 de dispoziţii pentru care s-au ridicat obiecţii sunt constituţionale. Judecătorii CCR s-au pronunţat, pe 12 octombrie, pe trei obiecţii de neconstituţionalitate a legii de modificare a Codului de Procedură penală, obiecţii formulate de ÎCCJ, PNL-USR şi Preşedintele României. Curtea a dispus conexarea celor trei sesizări.

Cu privire la criticile de neconstituţionalitate intrinsecă, Curtea Constituţională, „cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia şi a constatat" că un număr total de 64 de dispoziţii din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară sunt neconstituţionale.

CCR a mai constatat că, în raport cu criticile formulate, sunt constituţionale un număr total de 31 de dispoziţii din legea pentru modificarea Codului de Procedură Penală.

Citeşte mai mult pe Mediafax

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR Codul de Procedură Penală motivare Cod de Procedură Penală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H