CCR amână pentru a treia oară decizia privind constituționalitatea legii ce interzice cumulul pensiei cu salariul

Curtea Constituţională (CCR) a amânat din nou, pentru a treia oară, pentru data de 5 octombrie, decizia privind legea cumulului pensie-salariu, sesizare făcută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

03 oct. 2023, 16:40
CCR amână pentru a treia oară decizia privind constituționalitatea legii ce interzice cumulul pensiei cu salariul

ÎCCJ a sesizat, pe 29 iunie, Curtea Constituţională (CCR) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul. Ambele legi au trecut de Parlament, pe 28 iunie.

„Curtea Constituţională a amânat pentru data de 5 octombrie 2023 obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecţie formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţiile Unite”, arată comunicatul de presă al CCR, potrivit News.ro.

ÎCCJ a sesizat, pe 29 iunie, Curtea Constituţională în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul.

Ambele legi au trecut pe 28 iunie de Parlament, fiind în faza de control al constituţionalităţii, înainte de a fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Citește și: Magistraţii români au luat peste 1 miliard de euro din procese intentate statului şi câştigate. Pretenţiile câştigate şi încă neplătite, încă 3,2 miliarde

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în unanimitate, sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare în ceea ce priveşte: l Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.277/2015 privind Codul fiscal (PL-x nr.244/2023); Legea privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare”, anunţa ÎCCJ.

Între timp,Curtea Constituţională a admis, în luna august, parţial sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu. Preşedintele CCR Marian Enache a explicat atunci că actul normativ se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia Curţii.

Citește și: Capul mafiei gunoaielor din România, săltat direct pe aeroport. Gruparea a adus în țară ilegal peste 1.500 de tone de deșeuri


Calendar 2024