CCR a amânat pentru 9 aprilie discutarea iniţiativei Fără penali în funcţii publice UPDATE

Publicat: Marţi, 26 Martie 2019 00:04 // Actualizat: Marţi, 26 Martie 2019 12:11 // Sursa: romaniatv.net

Curtea Constituţională a României a amânat, marţi, pentru data de 9 aprilie discutarea iniţiativei legislative a USR de revizuire a Legii fundamentale, prin care se doreşte ca persoanele condamnate definitiv să nu mai ocupe funcţii publice.

UPDATE Motivul amânării este pentru aprofundarea acestui caz.

Iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: "Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării".

______

Curtea Constituţională va dezbate, marţi, iniţiativa legislativă de revizuire a Constituţiei, care aparţine USR, denumită de partid iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”. Astfel, Curtea va verifica dacă demersul cetăţenesc respectă limitele Legii fundamentale.

Judecătorii CCR vor verifica şi dacă iniţiativa cetăţenească a USR îndeplineşte condiţiile tehnice, respectiv numărul de semnături.

În 21 septembrie 2018, USR a depus la Parlament a doua tranşă de semnături pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice", peste 780.000, îndeplinind astfel condiţiile impuse de lege pentru declanşarea referendumului, respectiv 500.000 de semnături din 21 de judeţe.

Iniţiativa Fără Penali în funcţii publice propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării".

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR Fara Penali USR
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 mar 19:27
Răspunde | Votează email 0 email
DORINA CATALINA
Ne nu spune la nicio data cand sunt comotii sau emotii nici la o oarecare ora a oricui.
26 mar 13:17
Răspunde | Votează email 0 email
serj
"fara ma-ta"! procurorii penali ce cauta in functiile publice? ciolannis si kovesi ce cauta in functiile publice? handicapatilor lozincari!
26 mar 12:54
Răspunde | Votează email 0 email
S-o ros...
Cat de curand vor aparea adevaratii Penali ai tarii ! Inii cu zeci de dosare dosite, altii cu dosare in curs. Toti se aliniaza "sefilor" Penali: Soros, Condamnat Penal Definitiv de o Instanta din Franta (Recursul la CEDO, respins), apoi, Juncker, cercetat intr-un Dosar Penal de cand a fost prim-ministru in Luxemburg. Justitia a Dosit Dosarele adevaratilor Penali, care vor aparea la rampa cat de curand. "Hotul striga: Hotii !" nu va mai merge mult...
26 mar 09:30
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
DACA ERFUHR ICH IL INTERPRETEAZA CA AM FURAT EU SI NU CA AFLAI EU ;CUM E SI IN DICTIONAR INSEAMNA CA SUNTEM LA CIRC SI S-A DEPASIT ORICE LIMITA A PENIBILULUI:
26 mar 08:20
Răspunde | Votează email 1 email
un oarecare
„Fără penali în funcţii publice”. Pai atunci ce cauta Kovesi si cu Johannis in "functie publica"?
26 mar 07:51
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Mi-au multumit ca ma documentez de la stiri.Au zis ca tot ce se intampla rau in lant se intampla din cauza mea,ca trimit mesaje documentate de la stiri.
1
EUR
4.7785
RON
07 Dec
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H