Ce a cumpărat o româncă dintr-un Carrefour din Turcia cu doar 100 de lei. Prețurile, la jumătate față de România: „Doamne, laptele 4 lei și untul 3 lei, nu pot să cred”

O studentă româncă, plecată în Erasmus la Istanbul, a fost uimită de prețurile reduse la alimentele din hypermarketurile Carrefour din Turcia.

05 feb. 2024, 20:38
Ce a cumpărat o româncă dintr-un Carrefour din Turcia cu doar 100 de lei. Prețurile, la jumătate față de România: „Doamne, laptele 4 lei și untul 3 lei, nu pot să cred”
Ce a cumpăprat o româncă dintr-un Carrefour din Turcia cu doar 100 de lei

Cu doar 105 lei, o româncă plecată cu Erasmus în Turcia a reușit să umple coșul de cumpărături și, surprinsă de prețurile foarte mici pe care hypermarketul Carrefour le are acolo, a dezvăluit public ce a cumpărat. Conținutul sacoșelor de cumpărături, însoțit de prețurile aferente, a fost postat într-un videoclip, devenit viral pe Tiktok. Printre produsele achiziționate se numără:

  • 2 cutii de paste Barilla, 500 grame fiecare, la doar 3.75 lei (reduse de la 5 lei)
  • Balsam de rufe Yumos, două variante, la un total de 19.5 lei
  • 10 plicuri de cafea instant Starbucks, la 2.25 lei
  • Un litru de lapte, 4 lei
  • Ciuperci champignon, 300 grame, la 3 lei
  • Margarină cu unt, 3 lei
  • 2 pungi de fulgi de ovăz, la un total de 11.65 lei
  • Un ciorchine de roșii, 1.95 lei
  • Lipii integrale, 7 lei
  • Lipii normale, 8 lei
  • Un pachet de biscuiți, 1.35 lei
  • Ciocolată caldă pudră Nesquik, 325 grame, la 11 lei
  • 2 bidoane de apă de 5 litri fiecare, la 4.5 lei

Citește și: VIDEO| O româncă a filmat preţurile dintr-un supermarket din Elveţia: „Unele produse sunt mai ieftine decât în România. Trist”Untul, de cinci ori mai ieftin în Turcia decât în România

Interanuții români au fost uimiți de prețurile accesibile din Turcia. Aceștia au făcut comparația cu prețurile de la noi, de la duble, până și la de cinci ori mai mari, la unele dintre produse.

@ana.marriaa Replying to @Elena Claudia Bigioi Partea a 2-a de la cumpăraturi în Istanbul, de data aceeasta de la Carrefour . . . . #ConSantanderConecto #istanbul #fyp #groceries #turkey #erasmus #cumparaturi #carrefour #erasmuslife #haul #student #studentlife #haultok @Mădălina Baltac @Mădălina Baltac @Mădălina Baltac ♬ Aesthetic – Tollan Kim

„La noi doar 2 sticle de balsam sunt 100 de lei”

, a scris cineva, într-un comentariu.

„Doamne, laptele 4 lei și untul 3 lei, nu pot să cred, și la noi e cu alarma pe el untul”, a fost un alt comentariu care reflectă indignarea față de diferențele de preț.

„Ne mutăm cu toții în Turcia”, a glumit un utilizator de internet.

Descoperierea româncei a arătat că în Turcia, unele magazine practică politici de prețuri mai prietenoase cu clientul, iar opțiunile extinse și posibilitatea de cumpărături online atrag tot mai mulți clienți în căutare de produse la prețuri avantajoase. În România, hypermarketul Carrefour este considerat scump de către multe persoane.

La polul opus se află magazinele din Olanda. O româncă stabilită în Țările de Jos a devenit virală pe TikTok, după ce a postat un clip în care le arată urmăritorilor săi ce a cumpărat cu 60 de euro. Tânăra povestește experiența avută după ce a mers la cumpărături la Albert Heijn, unul dintre cele mai mari și populare de supermarketuri din țară.

Citește și: VIDEO Schioarea româncă Ania Caill, accident înfiorător la Cortina d’Ampezzo: „A fost înfricoşător”

Cu un buget de 60 de euro (aproximativ 300 de lei), alocat cumpărăturilor, tânăra a rămas șocată de faptul că a cumpărat doar câteva produse cu acești bani, potrivit Știridiaspora.ro.

Romînca explică cum ea și iubitul ei au rămas fără cuvinte după ce au constatat cât de puține produse au cumpărat cu o sumă destul de mare. Enumerând produsele pe care le-a cumpărat cu acei bani, tânăra spune că nu vor fi suficiente nici măcar pentru cinci zile de consum.

@donatellanutellaa Sunt inca in soc😅🥲 #fypromania🇷🇴🇷🇴 #tiktokromania🇷🇴 #olanda🇳🇱 #viatainolanda #olanda🇳🇱🇷🇴 #supermarkethaul ♬ sunet original – Donatella

„Tocmai am cheltuit 60 de euro la Albert Heijn și sunt șocată. 60 de euro și nu am cumpărat aproape nimic. Așa că vreau să vă arăt ce puteți cumpăra cu 60 de euro de la Albert Heijn, ca să înțelegeți. Eu cu iubitul meu nu am vorbit unul cu celălalt tot drumul, având în vedere cât de oripilați am fost că am dat 60 de euro pe nimic.Deci, am luat o pâine, câteva pachete de cafea, ouă, și două pachete de ravioli cu ciuperci, pentru că erau la promoție – unu plus unu gratis, și totuși am dat 60 de euro. Am cumpărat și pateu, o lămâie pentru paste, iaurt cu ciocolată. Am mai luat bucățele de parmezan, niște foietaje cu cașcaval, un sos Allioli și melci cu scorțișoară. Am achiziționat fructe de mare, inclusiv scoici, creveți, baby caracatiță și diverse alte fructe de mare, precum și o bucată de cașcaval, popcorn. Am cumpărat și o folie cu șuncă de pui și o cutie cu bucățele de șuncă de pui, un salam care era la reducere, unt și o sticlă de suc.Deci, cam astea au fost cumpărăturile în valoare de 60 de euro. Nu cred că ne vor ajunge nici măcar 5 zile să mâncăm din toate acestea. Pentru mine a fost clar, nu o să mai cumpăr niciodată de la Albert Heijn. Spuneți-mi în comentarii părerea voastră”

, spune ea.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Mulți utilizatori au împărtășit experiențe similare și au spus că și în România produsele costă la fel.

„Am calculat fiecare produs pe care l-ai cumpărat să văd cât ar fi in România. Mi-a ieșit 287 lei,deci tot în jur de 60 de euro”/„În România dădeai mai mult”/„Așa e cam peste tot în Olanda! Doar Lidl e ceva mai ieftin și Aldi dar și calitatea produselor e uneori mai slabă!”/„Exista locuri în Olanda unde sunt mai ieftine produsele, dau de obicei 35 – 40 de euro pe mai multe lucruri”, au fost o parte dintre comentarii.