Ce a discutat ministrul de externe român cu ambasadorul SUA

O zi după ce Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a pronunţat cuvinte aspre despre corupţia din România, ministrul nostru de externe Cristian Diaconescu a avut o întrevedere cu reprezentatntul celei mai mari puteri a lumii la Bucureşti.

28 ian. 2012, 09:59
Ce a discutat ministrul de externe român cu ambasadorul SUA

Uzanţele diplomatice nu ar fi permis ca întâlnirea dintre cei doi oficiali să poată fi programată de joi, când Mark Gitenstein a acuzat starea de corupţie şi de lipsă de transparenţă la nivelul companiilor de stat, pentru a doua zi. Totuşi coincidenţa a fost binevenită pentru diplomaţii români.

 

Declaraţiile dure ale reprezentantului SUA au fost făcute cu ocazia împlinirii unui an de la listarea Fondului Proprietatea, care este administrat de o filială a marelui concern american Franklin Templeton. În mediile politice româneşti, duritatea cuvintelor ambasadorului SUA este adeseori interpretate ca un semn de intrare a guvernanţilor în dizgraţia Washingtonului.

 

Ieri, „cei doi oficiali au salutat intrarea în vigoare a Acordului bilateral privind problematica apărării antirachetă, la 23 decembrie 2011, aflat în prezent în stadiul implementării prevederilor sale“ spune comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

 

Totodată, se remarcă „satisfacţia – împărtăşită pe deplin de ambasadorul Gitenstein – pentru nivelul excelent al cooperării bilaterale româno – americane în toate domeniile circumscrise Parteneriatului Strategic“.