Ce a făcut Gică Popescu în închisoare. De la „Iniţiere IT” la „Lăudaţi pe Domnul”

În dosarul de susţinere a eliberării condiţionate a lui Gică Popescu, membrii comisiei constituite la Penitenciarul Jilava arată că fostul căpitan al naţionalei a participat la mai multe activităţi artistice şi religioase, între modulele alese de acesta figurând Programul "Biserica Ortodoxă Română", "Forţă şi culturism" sau "Cuvântul care zideşte".

05 oct. 2015, 12:30
Ce a făcut Gică Popescu în închisoare. De la „Iniţiere IT” la „Lăudaţi pe Domnul”

Cererea lui Gică Popescu de eliberare condiţionată a fost susţinută de o comisie a Penitenciarului Jilava, care şi-a susţinut demersul într-un dosar trimis magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4.

În caracterizarea de la dosar se mai arată faptul că Gheorghe Popescu a elaborat și publicat patru lucrări ştiinţifice, în perioada septembrie 2014 — martie 2015, însă nu sunt amintite și titlurile acestor cărți.

Citeşte şi Gică Popescu va fi ELIBERAT condiţionat. DNA contestă decizia instanţei

Tot la caracterizare se precizează că Gheorghe Popescu a participat la Penitenciarele din Jilava și Rahova la mai multe activități artistice, educative și religioase, respectiv concursuri tematice, dezbateri, redactare reviste, cenacluri literare, modulele: „Iniţiere IT”, „Marii imperii”, „Educație economică”, „Literatură română”, dar și programe: „Educație prin sport”, „Cuvântul care zideşte”, „Lăudați pe Domnul”, Programul „Biserica Ortodoxă Română”, „Forţă şi culturism”.

Comisia de la Penitenciarul Jilava arată că Gheorghe Popescu mai are o condamnare de 1.137 de zile, din care a executat efectiv 570 de zile, la care se adaugă 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate în detenție, astfel încât el a îndeplinit fracția de 2/3 din pedeapsă necesară pentru eliberarea condiționată.

Am respectat decizia instanței, doresc să fiu folositor societății și să fiu alături de familia mea„, a declarat Gheorghe Popescu în sala de judecată.