VIDEO Ce a pățit un bărbat pe Transfăgărășan, după ce a vrut să hrănească un urs: „Asta meriți, dacă ești viteaz”

Ce a pățit un bărbat pe Transfăgărășan, după ce a vrut să hrănească un urs. În ultima vreme, au fost raportate numeroase incidente în România, unde animalele sălbatice apar tot mai des pe străzi sau în curțile oamenilor. Cu toate acestea, există situații în care inconștiența oamenilor îi duce în pragul unor posibile tragedii.

20 aug. 2023, 14:00
VIDEO Ce a pățit un bărbat pe Transfăgărășan, după ce a vrut să hrănească un urs: „Asta meriți, dacă ești viteaz”
Ce a pățit un bărbat pe Transfăgărășan, după ce a vrut să hrănească un urs

Ce a pățit un bărbat pe Transfăgărășan, după ce a vrut să hrănească un urs. Nu este prima dată când turiștii se apropie prea mult de urși, ca să le dea de mâncare, deși acest lucru se pedepsește cu amendă, iar autorităţile au emis numeroase avertizări în acest sens.

Citește și: Ministrul Mediului: 220 de urşi ar putea fi ucişi, propunerea de ordin a fost trimisă Academiei Române. Sper să avem repede propunerea în vigoare

Ce a pățit un bărbat pe Transfăgărășan, după ce a vrut să hrănească un urs

Un bărbat s-a apropiat de un urs aflat pe marginea drumului ca să îi ofere ceva de mâncare. Animalul nu a reacționat așa cum se aștepta, ci s-a izbit cu viteză de el, drept urmare bărbatul a căzut din picioare. Cu toate acestea, ursul s-a retras mai apoi, iar bărbatul a scăpat teafăr.

Videoclipul postat pe Facebook a stârnit sute de reacții, oamenii susținând în secțiunea de comentarii că bărbatul a primit ceea ce a meritat.

Așa pățești dacă ești viteaz/ Animalele și ursul!!/ Cap să ai, minte îți mai trebuie/ Ursul are mult mai mult discernământ decât acel personaj, dacă voia îl făcea bucăți”, sunt doar câteva dintre sutele de comentarii.

Un bărbat a fost atacat de urs în timp ce se afla cu animalele la păscut

În Buzău, un bărbat în vârstă de 53 a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un urs. Incidentul dramatic a avut loc în cursul dimineții de 9 august, în comuna Cozieni. Totul s-a întâmplat când acesta se afla cu animalele sale la păscut. Bărbatul a dat peste o ursoaică cu pui.

Conform declarațiilor făcute de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, bărbatul are 53 de ani și a suferit răni semnificative. El a fost atacat de ursoaica cu pui chiar la ieșirea din satul Tulburea, unse se afla un teren la marginea pădurii. Jandarmii și polițiștii au căutat animalul, însă în zadar.

Ieşise cu animalele în extravilan, la ieşire din sat unde are terenurile. Bărbatul are 53 de ani. Ar fi vorba de o ursoaică cu un pui, l-a atacat, a fost preluat de ambulanţă. Au venit poliţişti, jandarmi, ursoaica a dispărut, nu a mai găsit-o nimeni. Urşii ies în perioada aceasta din pădure pentru că au început să se facă prunele şi mai vin prin livezile de la marginea satului, de la marginea pădurii. Bănuiesc că i-a ieşit în faţă pentru că este primul atac de acest gen”, a transmis edilul.