Ce a pățit un român care a chemat instalatorul acasă: „I-am dat 550 de lei să îmi zică NU POT. După patru ore ne-am inundat”

Experiența unui român care a chemat instalatorul acasă. Mulți meseriași au plecat să lucreze în străinătate, unde primesc salarii mai mari, iar cei rămați în țară nu au suficientă experiență.

23 oct. 2023, 11:25
Ce a pățit un român care a chemat instalatorul acasă: „I-am dat 550 de lei să îmi zică NU POT. După patru ore ne-am inundat”
Furia unui român după ce a chemat instalatorul

Românii care au nevoie urgent de un meseriaș apelează frecvent la primul meseriaș disponibil, dar câteodată se aleg cu probleme mari. Este cazul unui român care și-a povestit experiența avută cu instalatorul pe care l-a chemat să îi rezolve o problemă. Acesta a plătit 550 de lei fără ca situația să fie pusă la punct, iar la scurt timp de la plecarea meseriașului, trei apartamente au fost inundate.

„Cum cu tata nu am putut desfunda toaleta, am zis să chem un instalator cu șarpe să vină să rezolve problema. Mi-au cerut 350 prima dată și au venit cu o pompă, după, că mai trebuie 200 de ron să vină cu șarpe, într-o oră jumate.

După 10 minute aduce din mașină ceva ce nu părea a șarpe, au încercat și nu au reușit. Le-am dat 550 să îmi zică că nu pot și să apelez la administrator sau pe mâine să mai vină.

După 4 ore a dat apa înapoi și ne-am inundat 3 apartamente. Ce pot să fac în situația asta în afară de ANPC? Nu mi-au dat bon, mi-au zis că vin cu șarpe pentru 200 ron în plus și nu au făcut asta”, a scris acesta pe Reddit.

Citește și: Verificarea centralei și aerisirea caloriferelor, esențiale înainte de sezonul rece. Câți bani vor plăti românii care au centrale de apartament sau stau la case

Cazul a fost comentat de utilizatorii platformei. Mulți spun c autorul postării este vinovat deoarece nu a apelat la o firmă, așa încât să primească bon pentru suma plătită.

„Și faptul că le ai dat 550 fără să rezolve nimic e țeapă. Inundația e bonus”.

„Dacă nu ai chitanță o să fie dificil să demonstrezi că ai plătit”.

„E bine să ai în casă un șarpe de desfundat, se găsesc pe la bricolaj tot felul de dimensiuni. Până să chemi un oligofren, mai bine încerci tu să rezolvi problema. Cu șarpele sunt șanse mari să reușești și singur. Cu granule geluri și alte rahaturi poți să rezolvi probleme minore sau să dai preventiv, o dată pe lună. În rest, cu șarpălău”.

Citește și: Care este meseria plătită cu 7.000 de lei pe lună. Cât câștigă un instalator sau un vopsitor în România

„Tehnic vorbind ei doar nu au reușit să desfunde țeava, iar inundația a fost produsă de locatarii de deasupra ta care au folosit scurgerea aia. Măcar i-ați anunțat că e înfundat?”.

„Data viitoare cere-le bon și factură. A, e mai scump și vrei să te zgârcești? Îți asumi pierderea și o consideri ‘taxa de fraier’”, au fost o parte dintre comentarii.