CE a realocat suma de 240 milioane euro către Programul Operaţional Regional. DE unde a luat banii

Comisia Europeană a aprobat realocarea a 240 milioane de euro de la Programele Operaţionale Sectoriale de Transport şi de Mediu către Programul Operaţional Regional, informează un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, informează Agerpres.

20 dec. 2013, 19:13
CE a realocat suma de 240 milioane euro către Programul Operaţional Regional. DE unde a luat banii

De la POS Transport au fost realocate către Programul Operaţional Regional fonduri în valoare de 140 milioane de euro, iar de la POS Mediu alte 100 milioane de euro.

‘Decizia Comisiei Europene va avea un impact important asupra dezvoltării comunităţilor locale. Aşa cum am promis, aceşti bani vor fi folosiţi pentru a finanţa şcoli, spitale şi drumuri judeţene. Pentru şcoli şi spitale este alocată o sumă de 173 milioane de euro, iar pentru drumuri judeţene o sumă de 67 milioane de euro. Realocarea fondurilor către aceste domenii prioritare ale României va duce la creşterea nivelului de trai al românilor’, susţine, în comunicat, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Potrivit aceleiaşi surse, Programul Operaţional Regional, este cel mai performant program, prin intermediul căruia România a atras până la data de 17 decembrie peste 1,64 miliarde de euro. În acelaşi timp, sumele solicitate Comisiei prin acest program pentru a fi rambursate României, se ridicau la aproximativ 1,75 miliarde de euro.

În comunicat se mai arată că rata de absorbţie aferentă Programului Operaţional Regional era de aproximativ 47% iar rata de absorbţie curentă a fondurilor structurale şi de coeziune era de peste 28%.

VEZI SI:

Guvernul majorează remuneraţiile lunare ale angajaţilor din Autorităţi de Management