Ce a scris ADRIAN NĂSTASE pe blog înainte de a fi condamnat

Adrian Năstase a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian, pentru luare de mită. Înainte de anunţarea sentinţei, fostul premier a postat pe blog mesaje în care nu se arăta prea încrezător în faptul că va fi achitat de Înalta Curte.

06 ian. 2014, 14:42
Ce a scris ADRIAN NĂSTASE pe blog înainte de a fi condamnat

Înainte de anunţarea sentinţei în dosarul Zambaccian, Adrian Năstase, soţia sa, Dana, şi fiii lor, Andrei şi Mihnea, au petrecut câteva zile la munte, pentru a-şi reîncărca bateriile şi pentru a se pregăti pentru tensionata zi de 6 ianuarie.

Fostul premier a împărtăşit experienţa cu prietenii săi virtuali, postând pe blog câteva gânduri.

CITEŞTE ŞI: ADRIAN NĂSTASE se întoarce la ÎNCHISOARE. Statul confiscă 1,8 milioane de lei de la fostul premier

„In fiecare an (cu exceptia anului trecut), am sarbatorit Anul Nou la munte, pe Valea Prahovei, cu familia si cu cativa prieteni. Din pacate, anul asta, asa cum stiti, nu a nins si, din acest motiv, in lipsa partiilor de ski, s-a vazut si mai bine ca localitatile noastre montane nu sunt pregatite suficient cu alternative pentru turisti. Sigur ca daca ar fi fost folosite tunurile de apa atunci cand temperaturile erau negative (in noiembrie) si cand era suficienta apa in retele (turistii nu sosisera inca si nici proprietarii apartamentelor si caselor din zona), situatia ar fi fost, poate diferita. Oricum, ma gandesc la decizia autoritatilor austriece care, in conditiile noi de clima, nu mai sprijina investitii pentru zone skiabile decat de la 1500 de metri in sus.

Oricum, pentru noi – ca familie – a fost foarte placut. Am vizitat multe locuri frumoase, am stat impreuna, am petrecut Anul Nou impreuna. Astazi ne intoarcem in Bucuresti, pentru un an – 2014 – care nu stim cum va fi. Si nu stiu de ce, imi amintesc cuvintele lui Andrew Jackson, „un singur om curajos constituie o majoritate”, a scris Adrian Năstase.

Într-o altă postare, datată 5 ianuarie, Adrian Năstase a scris despre ziua de 6 ianuarie amintind că este ziua în care creştinii ortodocşi sărbătoresc Boboteaza, dar şi cea în care ortodocşii de rit vechi sărbătoresc ajunul Crăciunului. „Maine va fi anuntata si sentinta in dosarul «Zambaccian». Daca as fi cinic, as spune ca pare a exista o legatura stransa intre justitie si sarbatorile religioase, mai ales in ceea ce priveste Craciunul – de rit vechi sau nou…”.

Adrian Năstase a fost condamnat de un complet de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare pentru luare de mită în dosarul Zambaccian. Soţia sa, Dana Năstase, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.