Ce ai de făcut când adolescentul tău are prieteni cu influenţă proastă

"Fiica mea de 14 ani are aceasta prietena care ii creeaza numai probleme. O incurajeaza sa fie nepoliticosa si sa fie agresiva cu mine si cu tatal ei"; "Fiul meu are un grup de prieteni pe care nu neaparat ca nu-l aprobam, insa ni se pare ca nu e pe drumul cel bun alaturi de ei". Iata numai doua exemple de framantari pe care parintii de copii ajunsi la varsta adolescentei le au.

14 nov. 2017, 21:44
Ce ai de făcut când adolescentul tău are prieteni cu influenţă proastă

Iata ce ai de facut cand adolescentul tau are prieteni cu influenta proasta.

Evita „NU-mi place X”

Expresia „Nu-mi place” ii irita pe copii si nu mai sunt atenti la explicatiile oferite de parinti. In schimb, ii poti spune ca anumite aspecte din comportamentul prietenului X te ingrijoreaza.

Nu ii critica prietenii si nu folosi cuvinte injositoare, nici la adresa lor, nici la adresa copilului tau. Ii poti spune: „Copilul acesta nu face cele mai potrivite alegeri, iar tu s-ar putea sa ai probleme din cauza lui. Nu cred ca vrei sa intri in belele, nu-i asa?! Ai voie sa ma folosesti ca scuza daca simti ca trebuie sa iesi dintr-o situatie incurcata”.

De asemenea, in discutiile linistite il poti intreba „Ce crezi ca s-ar putea intampla cu X daca va continua acest comportament?”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.