Ce ai voie să mănânci când eşti însărcinată

Mamele in devenire sunt adesea nesigure in legatura cu ce mai au voie sa manance. Solutia este de altfel foarte simpla – prin cinci strategii prezentate in cele ce urmeaza.

26 aug. 2015, 05:54
Ce ai voie să mănânci când eşti însărcinată

Este branza din lapte nepasteurizat? Se pot comanda pastele si fara somon? Pot manca sunca cruda? Multe femei fac din meniul zilei o adevarata stiinta cand sunt insarcinate. Dar in realitate nu este chiar atat de complicat. Prin aceste strategii, nu se poate da gres.

1. Invatati-va copilul cu gusturile mancarurilor.

Cu cat e mai colorata mancarea din farfurie, cu atat mai sigur e ca veti asimila toate nutrientele de care aveti nevoie in timpul sarcinii. Un beneficiu in plus: bebelusul invata prin lichidul amniotic gusturile alimentelor. Mai tarziu el va prefera aceste gusturi inaintea altora, dupa cum arata studiile.

2. Nu va stresati prea mult.

Reducerea prea drastica a meniului poate conduce la un deficit de nutrienti necesari fatului, dar si mamei. Bineinteles ca oricand se poate intampla ceva, dar riscul unei infectii alimentare care sa se transmita copilului este foarte scazut. Doar 0,005% din totalitatea nou-nascutilor sunt afectati de listerioza, si nici acestia nu raman obligatoriu cu sechele.

Continuarea pe Lyla.ro