Ce aplicaţii poţi folosi direct de pe telefonul mobil ca să te laşi de fumat

Publicat: Duminică, 18 Septembrie 2016 12:21 // Actualizat: Duminică, 18 Septembrie 2016 12:21 // Sursa: romaniatv.net

Aproape 30% dintre adulți, adică 1,1 miliarde de oameni la nivel mondial sunt fumători. Tehnologia vine în ajutorul celor care doresc să renunțe la acest viciu. Iată câteva dintre cele mai cunoscute aplicații care vă pot ajuta să renunțați la fumat.

„Smoke free" arată în timp real câţi bani economisiţi

Una dintre cele mai utilizate aplicații de fumătorii care vor să renunțe la viciul lor este „Smoke free". Cu ajutorul acestei aplicații puteți vedea în timp real câți bani ați economisit sau câte țigări nu ați fumat.

Aplicația monitorizează nevoia de a fuma, astfel, atunci când vreți să fumați, veți primi sfaturi despre cum puteţi rezistă acestei tentaţii.

În plus, aplicaţia poate identifica patternul din spatele obiceiului de a fuma şi vine cu sfaturi eficiente. Mai mult decât atât, vă spune cum vi se îmbunătăţeşte starea de sănătate sau ce aţi putea să va cumpăraţi cu banii economisiţi.

Aplicaţia care monitoriza nivelul de voinţă al utilizatorului
Puteţi monitoriza numărul de ţigări fumate, dar şi cele pe care nu le-aţi aprins cu ajutorul aplicaţiei Kwit. Sub formă unui joc, aplicația deblochează mai multe nivele, pe măsură ce încercaţi să renunţaţi la fumat. Astfel, aplicaţia va trece la nivelul următor, pe măsură ce economisiţi bani, şi vă va arată cum vi se îmbunătăţeşte starea de spirit şi sănătatea.

Cu timpul, Kwit va monitoriza nivelul de voinţă al utilizatorului. Atunci când simţiţi că vreţi să fumaţi o ţigară puteţi să scuturaţi telefonul pentru a primi un mesaj motivaţional. Totul poate fi pus online, pentru ca şi prietenii să vadă progresul dumneavoastră.

„Quit it" arată cum se îmbunătăţeşte starea de sănătate pe măsură ce renunţaţi la tutun

Dacă alegeţi să renunţaţi la fumat în special ca să va îmbunătăţiţi sănătatea, „Quit it" este aplicaţia potrivită. Aplicația vă spune în timp real cantitatea de gudron care nu a ajuns în plămânii dumneavoastră, dar şi cum se îmbunătăţesc şi alţi parametri.

De exemplu, după numai o zi de renunţat la fumat nivelul de oxigen din sânge se normalizează, iar respiraţia este revine la normal. De asemenea, după 24 de ore riscul de a suferi un atac de cord scade şi el, iar simţuri cum ar fi gustul sau mirosul se îmbunătăţesc.

„Quit it" va anunţă şi că în 30 de zile veţi avea mai multă energie. Aplicaţia arată cum se va îmbunătăţi starea de sănătate pe parcursul a 14 ani.

„Easy way"este o altă aplicaţie care vă poate ajuta să renunţaţi la fumat.

Bazată pe tehnica bine-cunoscutului britanic Allen Carr şi având la bază cartea „În sfârşit nefumător", aplicaţia are filmuleţe interactive şi chestionare la care să răspundeţi. Creatorii ei promit nu doar că veţi renunţ la fumat, dar şi că în loc de sevraj, va veţi bucura de această perioadă. Trebuie să cunoaşteţi însă foarte bine limba engleză, pentru că nu există varianta în română.

Sursa: digi24.ro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H