Ce ar trebui să conţină un set de mobilă pentru sufragerie

Ești în plină decorare a casei? Cele mai frumoase amintiri în familie sunt când vă strângeți cu toții în sufragerie, pe canapea sau în jurul mesei, și vă împărtășiți ultimele întâmplări din viață. Livingul este cea mai importantă cameră a casei, fiindcă acolo primim cei mai de seamă oaspeți. De aceea, trebuie să arate impecabil. Noi îți venim în ajutor cu sfaturi cum să te asiguri că toată mobilă este perfectă pentru încăperea ta.

22 nov. 2022, 14:41
Ce ar trebui să conţină un set de mobilă pentru sufragerie

Mobilă sufragerie

Preferi mobilierul elegant, opulent? Este mai complicat să ,,pescuiești” bucăți de mobilă din diferite magazine. Trebuie să acorzi o atenție în plus la detalii, că dimensiunile să fie apropiate și modelul să fie cât de cât exact.

O soluție ideală este setul de mobilă pentru living. Acesta te asigură că mobila este în același model, aceeași culoare și aceleași dimensiuni. Când cauți o mobilă extravagantă, greu găsești piese separate să arate la fel.

Canapea living

Canapeaua este piesa centrală de mobilă din sufragerie, mobilierul care atrage atenția oricărui invitat. Dacă familia ta este numeroasă, orientează-te către o canapea cu multe locuri. Alege materiale de calitate. Cele mai comode canapele sunt cele cu pluș și tapițate. În alegerea materialului trebuie totuși să ținem cont și de estetic. Într-o sufragerie cu aspect regal nu putem așeza o canapea oarecare. De aceea, o canapea de piele dă impresia de putere și autoritate, pe lângă faptul că pielea este un material rezistent în timp și ușor de întreținut. Alte materiale elegante sunt velurul sau chiar catifeaua.

Colțar living și taburet cu spațiu de depozitare

Dacă simți că o canapea simplă nu este suficientă pentru toți oaspeții pe care-i aștepți la tine acasă, mai există varianta colțarului. Se desfășoară pe doi pereți și se poate realiza din aceleași materiale ca și canapeaua. Dacă spațiul îți permite, le poți achiziționa pe amandouă. Este moale și se potrivește de minune cu o măsuță de cafea.

Un set complet de mobilier pentru sufragerie trebuie să conțină și un taburete elegant, în același ton cu restul mobilei, în special canapeaua sau colțarul. Taburetele se poate folosi în mai multe moduri și, de aceea, trebuie să fie o piesă de mobilier nelipsită din orice familie care se respectă. Când te așezi pe canapea, îți poți relaxa picioarele pe el. De asemenea, te poți așeza direct pe el, mai ales dacă este tapițat. Poate ține chiar și locul măsuței de cafea atunci când nu este suficient loc. Așezi o tavă pe el și poți așeza lejer ceștile și paharele.

Avantajul taburetelui este că poate fi folosit și ca spațiu de depozitare. Multe taburete au capac care se ridică, iar dedesubt au ladă pentru depozitare, unde poți așeza diverse obiecte pe care nu vrei să le ai la îndemână. Dacă alegi un taburet cu picioare, asigura-te că setul de mobilă îți oferă unul de aceeași înălțime cu restul mobilierului.

Vitrină living și comodă tv cu sertare

Vitrina este o piesă esențială pentru eleganța încăperii. În partea de sus poate avea sticlă și acolo depozitezi diverse cadouri și obiecte de artă arătoase. Partea cu sticlă se întreține ușor, la fel ca orice fereastră, fiindcă praful nu se va depune la fel de repede ca pe alt mobilier, pentru că nu o folosești decât rar. Cu cât are mai multă sticlă, cu atât dă impresia că sufrageria este mai spațioasă. În partea de jos neapărat să aibă dulapuri sau sertare, acolo poți așeza lucruri pe care nu le folosești în viața de zi cu zi.

O comodă cu sertare este o altă piesă de mobilă esențială într-un set pentru sufragerie. Oferă spații în plus pentru depozitare și contribuie la impresia de lux. În plus, poți așeza televizorul pe ea. Sunt de preferat culorile deschise, ca bejul, rozul sau albul, pentru că oferă lărgime camerei.

Masă cu scaune living

Pentru mesele în familie, cu mulți invitați, utile sunt seturile de masă cu cel puțin opt scaune. Este necesar un material rezistent, cum este lemnul sau chiar palul, dacă are o prindere solidă. În cazul scaunelor, contează atât aspectul cât și confortul. Cele mai luxoase sunt scaunele tapițate, cu pluș, din velur, catifea sau piele. Măsoară spațiul, ca să fie suficient loc între scaune pentru mișcare.