Ce ar trebui să-i ceri zilnic lui Dumnezeu în fiecare dimineață. Sfaturi prețioase de la părintele Vasile Ioana

Părintele Vasile Ioana a explicat ce înseamnă să ai o relație sănătoasă cu Dumnezeu și ce ar trebui să cerem zilnic fiecare dintre noi.

25 feb. 2024, 11:06
Ce ar trebui să-i ceri zilnic lui Dumnezeu în fiecare dimineață. Sfaturi prețioase de la părintele Vasile Ioana

Preotul Vasile Ioana îi mulțumește zilnic lui Dumnezeu pentru că e prezent în viața sa.

„Primul gest (pe care îl fac), mă așez la marginea patului şi spun ‘Slavă Ție Doamne, Sărut mâna Tată. Ajută-mă Tată astăzi să am o zi binecuvântată’. Nu mă reped și nu mă grăbesc. Primele pasaje ale gândirii mele, primele momente de dimineaţă i le dau lui Dumnezeu şi întâlnirii cu Dumnezeu, adică îl salut pe El, apoi îmi continui lucrurile. Cea mai mare minune din viaţa noastră este prezența lui Dumnezeu cu noi, în noi şi prin noi. Totul se face prin Duhul. Cum îl simţi pe Dumnezeu? Într-o stare de bucurie. Nu e pe logică este pe simțire”, a spus duhovnicul.

Preotul e de părere că Dumnezeu face zilnic câte o minune în viața fiecăruia dintre noi, iar modul în care îi răspundem e cheia către o relație de lungă durată.

Citește și Vouchere sociale 2024. Care este noul număr de telefon unde suni dacă nu ai primit 250 de lei pe card în aceste zile

„Minunea din viaţa mea este că atunci când eram mic şi tatăl meu era alcoolic şi o bătea pe mama ea şi era violență în familie, eram 5 copii şi ne era greu, eram neputincioși, mă rugam şi strigam la Dumnezeu să mă ia din iadul acela. Şi atunci au venit bunicii mei, părinţii din partea mamei şi m-au luat din iadul acela, m-au dus în casa lor şi m-au crescut ei. La ei era pace şi citeam în fiecare zi din Biblie. De aceea îi indemn pe cei care ne urmăresc să nu treacă o zi, e degeaba ziua aia dacă nu ai citit un pic din Biblie. Dacă nu ai citit un pic din cuvântul lui Dumnezeu, dacă nu ai înălțat o rugăciune către El a trecut ziua degeaba că nu suntem animale”, ne sfătuiește duhovnicul.

Vasile Ioana: „Ce vrea Dumnezeu de la noi? Să facem cunoscută dragostea Lui lumii, oamenilor”

Vasile Ioana a fost întrebat de ce ar trebui să ne rugăm zilnic și să citim Biblia, iar preotul a răspuns: „pentru că Dumnezeu vrea să facem cunoscută dragostea Lui lumii”.

„Ce vrea Dumnezeu de la noi? Să facem cunoscută dragostea Lui lumii, oamenilor. Cumva, dacă citim din Biblie ne conectăm cu duhul lui Dumnezeu şi ne îndumnezeim. Prin cuvânt vine în noi puterea. Puterea este un cuvânt care se transformă în emoție. Cumva legătura noastră cu Dumnezeu prin cuvânt nu este pe logică, este prin simțire. Nu ar trebui să treacă o zi fără să ne întâlnim cu Dumnezeu. Pentru că noi când trăim în acest orizontal obișnuit efectiv ne panicăm. Vine anxietatea, vine depresia căci tu ai stat conectat cu răul. Atunci ar trebui să părăsești orizontalul ăsta şi să ai nişte momente de înălțare la cer”, adaugă el.

Citește și Cât a ajuns să coste un kilogram de arpagic în piețe! Românii tună și fulgeră

Rutina aceasta ne-o formăm ca să fim conectați încontinuu cu Dumnezeu. În opinia lui Vasile Ioana, „omul credincios care îl are pe Dumnezeu nu poate fi păcălit şi mințit”.

„Dacă tu dimineața începi cu Dumnezeu şi ai ajuns la birou. Acolo i-ați două minute, lași totul şi zici: Iisuse, fiul lui Dumnezeu miluiește-mă pe mine păcătosul, ajută-mă. Înainte de orice spune Doamne Luminează-mă! Dumnezeu e ca o lupă. Omul credincios care îl are pe Dumnezeu nu poate fi păcălit şi mințit. Aici e partea esenţială. Să te conectezi cu Dumnezeu să îţi dea gândul cel bun în momentul potrivit pentru tine. Şi în câteva minute tu poţi să faci ce face un preot la biserică. Adică, Doamne dă-mi putere şi inspiră-mă să fac cutare. Fii concret cu Dumnezeu”, a încheiat părintele Vasile Ioana.