Ce au creat cercetătorii pentru a trata infecţiile gastrointestinale

Publicat: Marţi, 15 Ianuarie 2013 16:24 // Actualizat: Marţi, 15 Ianuarie 2013 16:24 // Sursa: RTV.net

Dacă bacteria Clostridium difficile (C difficile) se acumulează în abundenţă în colonul unei persoane, atunci ea poate cauza probleme gastrointestinale precum diareea. Pentru că tratamentul actual pare destul de respingător pentru majoritatea oamenilor, cercetătorii au descoperit o nouă tehnică prin care pot învinge aceste bacterii.

Foto: descopera.ro

De obicei, C. difficile este ţinută sub control de aşa-numitele bacterii intestinale „bune", scrie descopera.ro. Dacă aceste bacterii bune sunt distruse ca efect secundar al unor tratamente cu antibiotice, C. difficile începe să îşi facă de cap. În această situaţie, individul este nevoit să primească un tratament care presupune implantarea unor fecale provenite de la o altă persoană.

Din fericire, acum, o echipă de cercetători lucrează la dezvoltarea unui nou tratament care implică utilizarea „fecalelor artificiale", tehnică numită şi RePOOPulate.

Motivul pentru care aceste fecale sunt implantate este acela că ele conţin bacterii intestinale bune, provenite de la donator, care vor înlocui bacteriile distruse de antibiotice. Din păcate, uneori există riscul ca până şi materialul provenit de la donator să conţină agenţi patogeni care provoacă îmbolnăvirea pacientului.

Noul tratament este alcătuit din fecale bacteriene intestinale de cultură, care sunt crescute într-un mediu de laborator ce imită condiţiile din intestinul gros. Substanţa este relativ uşor de produs şi poate fi „personalizată" în funcţie de nevoile pacientului.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 apr 22:12
...cercetătorii au ascultat sunetele făcute de animale şi le-au privit mişcările corpului pe monitoare. Citeşte şi Ce au creat cercetătorii pentru a trata infecţiile gastrointestinale Astfel, aceste animale sunt candidatele perfecte...
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H