Ce au de gând să facă 3 dintre cei mai talentați fotbaliști după retragere?

Când vine vorba despre cei mai buni jucători de fotbal din lume, un lucru este cât se poate de clar. Nu poate exista vreun top din care să lipsească portughezul Cristiano Ronaldo, brazilianul Neymar Jr. și argentinianul Lionel Messi. Din păcate, însă, timpul trece la fel de rapid pentru toată lumea, așa că Ronaldo și Messi au trecut binișor de 30 de ani, iar Neymar a împlinit, și el 29, de ani pe 5 februarie 2021.

04 mai 2021, 11:59
Ce au de gând să facă 3 dintre cei mai talentați fotbaliști după retragere?

Astfel, printre cele mai comune întrebări de care cei 3 au parte în diverse conferințe se numără și cea legată de ce anume au de gând să facă după retragere. Printre altele, potrivit informațiilor apărute în presă în ultima vreme, Cristiano Ronaldo visează la o carieră la fel de strălucită și în cinematografie, Neymar a dezvăluit că este atras de o carieră în poker-ul profesionist, iar Messi ar urma să devină mai degrabă director sportiv decât antrenor.

Cristiano Ronaldo – „Mi-ar plăcea să joc într-un film”

Potrivit unui articol publicat pe hotnews.ro, portughezul aflat pe locul 3 în topul celor mai prolifici atacanți din istoria fotbalului (după Josef Bican și Romario) are de gând, printre altele, să urmeze o carieră în actorie. În vârstă de 36 de ani (i-a împlinit pe 5 februarie 2021), Cristiano Ronaldo este gata să mai joace fotbal la cel mai înalt nivel atât cât îi va permite corpul să o facă, însă a declarat în mai multe rânduri că are de gând să joace într-un film, după ce va pune ghetele în cui. Iar cum CR 7 este cunoscut ca un atlet desăvârșit, care muncește în continuu pentru a-și îmbunătăți abilitățile fizice și mentale, este de așteptat ca starul lui Juventus Torino să se bucure de mare succes și în lumea cinematografiei.

În urmă cu câțiva ani, vârsta până la care se juca fotbal era de 30-32 de ani, dar acum găsești pe teren și jucători de 40 de ani. În momentul în care corpul meu nu mai răspunde corect, atunci va fi momentul să plec. Succesul meu pe teren este rezultatul muncii grele și a modului de a trăi.

Muncesc continuu pentru a-mi îmbunătăți abilitățile mentale și fizice. Doresc să-mi continui studiile după ce mă retrag din fotbal. Sper să trăiesc mai mult de 50 de ani pentru a învăța lucruri noi și să am provocări diferite, de exemplu să joc într-un film” – a declarat Ronaldo conform sursei citate.

Când îl vom vedea pe Ronaldo în primul său film, încă nu se știe, însă știm că, de cele mai multe ori, duce la bun sfârșit ceea ce își propune și, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla și cu primul pas în lumea filmului, mai ales că popularitatea sa este în creștere – a ajuns la 279 de milioane de urmăritori pe Instagram.

Neymar a dezvăluit că este atras de o carieră în pokerul profesionist

Nu mai este un secret pentru nimeni că Neymar este și un bun jucător de poker texas holdem, participând la diferite turnee de top în timpul vacanțelor. Astfel, conform unui articol publicat pe digisport.ro în urmă cu doar câteva săptămâni, Neymar (29 de ani) a declarat că visează să poată călători pentru a juca la cele mai atractive turnee de poker live, evident după ce se va retrage din fotbal.

Pokerul este unul dintre lucrurile pe care îmi plac cel mai mult. Mă simt foarte confortabil şi cred că, după ce nu voi mai juca fotbal, o să călătoresc pentru a juca în turnee la care mi-am dorit mereu să particip, dar nu am putut face asta din cauza programului meu şi a carierei mele. Joc de o lungă perioadă de timp aproape în fiecare zi. Am început să joc poker la Cupa Mondială din Brazilia, și, de-a lungul anilor, m-am îndrăgostit de el. Există asemănări între poker și fotbal, atenția este una dintre ele. Modul în care îți citești adversarul și jocul lui este, de asemenea, foarte important. În poker trebuie să știi când este momentul potrivit pentru a ataca.”, a declarat Neymar conform Digisport.

Neymar a descoperit jocul de poker în timpul CM 2014 Brazilia, iar pasiunea sa este împărtășită la echipa de club (PSG) de portarul costarican Keylor Navas şi pe mijlocaşul argentinian Leandro Paredes, se mai arată în cadrul articolului menționat. Contractul lui Neymar cu PSG expiră în 2022, însă, din datele existente la ora aceasta, se pare că brazilianul urmează să-și prelungească înțelegerea cu clubul francez, acolo unde se simte din ce în ce mai bine.

Leo Messi – antrenor sau director sportiv?

Superstarul Barcelonei Lionel Andrés Messi împlinește 34 de ani pe 24 iunie, însă rămâne unul din cei mai buni fotbaliști din lume, iar presa internațională vorbește despre o posibilă plecare de la clubul catalan. Indiferent unde va alege să-și încheie cariera, câștigătorul a 6 trofee Jucătorul Anului FIFA a declarat, în urmă cu câteva luni, că și-ar dori mai degrabă să continue munca în fotbal în calitate de director sportiv, decât de antrenor.

„Nu mă văd antrenor, poate un director sportiv care să angajeze jucătorii de care clubul are nevoie”, a declarat Messi, într-un interviu acordat canalului TV spaniol La Sexta, potrivit agerpres.ro.

Acesta a mai adăugat că, în eventualitatea în care și-ar continua cariera la alt club, și-ar dori să se întoarcă la Barcelona pentru a ajuta la dezvoltarea clubului și din altă postură.

Aș vrea să le spun suporterilor Barcelonei că nu știu dacă voi pleca sau nu, dar, ipotetic vorbind, aș dori sa plec în cel mai bun mod posibil. Mi-ar plăcea să revin într-o zi la Barcelona, să lucrez la club și să îmi aduc contribuția la dezvoltarea sa. Nu m-am gândit prea mult cum, dar va fi ceva legat de fotbal, pentru că asta este ceea ce îmi place si ceea ce știu să fac”.