Ce au găsit poliţiştii în laptopul Iuliei Ionescu, fata care a fugit la mănăstire

Rugăciuni, imagini cu sfinţii din calendar şi fişiere cu muzică, asta au găsit poliţiştii în laptopul Iuliei Ionescu, fata care a fugit la mănăstire. În ceea ce priveşte schimbul de mail-uri cu preoţi sau călugări, anchetatorii nu au găsit alte mesaje în afara celor prezentate de duhovnicul fetei. În funcţie de rezultatele percheziţiei informatice, procurorii vor decide dacă încep urmărirea penală împotriva vreunei persoane.

18 mart. 2014, 14:58
Ce au găsit poliţiştii în laptopul Iuliei Ionescu, fata care a fugit la mănăstire

Iulia Ionescu a fost dată dispărută pe 12 februarie şi găsită după trei zile. În tot acest timp, eleva de 15 ani s-a ascuns la o mânăstire. Singurul care a ştiut ce are de gând fata a fost duhovnicul ei, la care se spovedea deseori, potrivit România TV.

VEZI ŞI: Un coleg al Iuliei Ionescu face lumină în scandalul fetei dispărute

Iulia a mers la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, unde a povestit că mai multe profesoare de la Colegiul „Sfântul Sava” din Capitală, acolo unde ea este elevă, ar practica reiki şi radiestezie, nişte tehnici terapeutice neconvenţionale, pe care le-ar testa pe copii, la clasă. Călugării au primit-o şi, iniţial, nu au anunţat autorităţile. „În pragul serii, venind un oaspete trimis de Dumnezeu şi însoţit de o maică şi un călugăr căutând Mântuirea, nu îl poţi trimite la o altă mânăstire, fie şi de maici (…). Dacă chiar vă preocupa starea acelei fete, mergeţi şi vă interesaţi la şcoală, în familie, de unde au început problemele„, au scris călugării de la mănăstire.

Procurorii au făcut demersuri pentru a vedea cine sunt cei care au ajutat-o pe elevă să plece din Bucureşti, să ajungă la mânăstire şi, ulterior, să se întoarcă în Bucureşti. Anchetatorii au vrut să afle ce se ascunde în spatele mesajelor lăsate de fată înainte să plece de acasă. „Vă iubesc, îmi pare rău, m-am îndrăgostit iremediabil de Iisus (…)Vreau să merg la mânăstire să mă călugaresc„, a scris Iulia Ionescu. Tânăra a fost convinsă până la urmă de călugării de la mânăstire să se întoarcă acasă.

CITEŞTE ŞI: Detalii HALUCINANTE în cazul Iuliei Ionescu: Adolescenta instiga la REVOLTĂ RELIGIOASĂ pe Internet