Ce au în comun Kim Kardashian şi Kim Jong-Un? GALERIE FOTO

Pare ciudat să se vorbească despre asemănări între vedeta de reality-show şi dictatorul de la Phenian. Asta, la prima vedere. Mai de-aproape, celor doi protagonişti ai frecventelor remarci acide au multe lucruri în comun, de la nume, până la stil şi obiceiuri.

27 apr. 2013, 07:49

Inedita idee de a-i compara pe Kim Kardashian şi Kim Jong-Un a aparţinut tabloidului britanic The Sun, care a găsit nu mai puţin de zece asemănări între ei doi.

1. Numele lor încep cu litera „K”. O literă ce pare a fi magică pentru ei. De fapt, prenumele lor, „Kim” este identic. Ea este Kim Kardashian, iar  el, Kim Jong-Un. Mai mult, toate femeile din familia ei, de la mamă până la surori, au prenume care încep cu „K”: Kris, Kourtney, Khloe, Kylie and Kendall. Rudele lui Kim Jong-Un poartă prenumele „Kim”: Kim Jong-Nam, Kim Jong-Chul, Kim Sul-Song and Kim Yo-Jong, nemaivorbind despre tatăl şi bunicul tânărului dictator, pe care îi chema Kim Jong-Il şi, respectiv, Kim Ir-Sen.



2. Relaţiile cu „West”-ul. Aici apare o deosebire între ei. În timp ce Kim Kardashian poartă în pântece, de 6 luni, copilul rapper-ului Kanye West, Kim Jong-Un ameninţă într-una „West”-ul duşman cu „războiul total” şi, în acest scop, şi-a instalat deja rachetele nucleare cu diferite raze de acţiune „în poziţie de tragere”, după cum ţine să anunţe sistematic (mai puţin însă în ultimul timp).



3. Admiratorii. Kim Karsashian se laudă cu 17 milioane de fani pe Twitter, fiind astfel cea de-a 14-a în topul „celor mai populari oameni” de pe site-urile media. Kim Jong-Un nu poate conta decât pe loialitatea deplină a 1,1 milioane de soldaţi nord-coreeni, care îl ascultă orbeşte şi care formează cea de-a cincea mare armată din lume, după cele ale Chinei vecine, Statelor Unite, India şi Rusia.

4. Caruselul … „vieţii”. Kim Kardashian este amatoare, uneori, de senzaţii tari, dar numai din când în când, mai mult pentru popularitate. Nu face astfel de „sporturi” de una singură, ci în mulţime, iar locul preferat în asemenea ocazii este parcul de distracţii. Se urcă în carusel şi urlă cât o ţin puterile când maşinăria ia viteză uluitoare şi ei i se face frică. Kim Jong-Un se dă şi el din când în când în carusel, dar alături de popor şi tot pentru popularitate. Spre dosebire de vedeta de reality-show, dictatorului de la Phenian nu urlă în carusel, ci râde.



5. Taţi faimoşi. Tatăl lui Kim Kardashian, Robert,  este un celebru avocat din SUA, care l-a apărat pe O.J. Simpson în procesul în care fotbalistul  a fost acuzat că şi-a ucis soţia. În schimb, faimosul tată al lui Kim Jong-Un, Kim Jong-Il, care a murit în 2011, a fost mai degrabă „infam”, pentru că şi-a chinuit şi înfometat poporul până la moarte. Acum, fiul său îi duce această ppolitică mai departe.

6. Admiratori ai jocului de baschet. Kim Kardashian a fost căsătorită timp de 72 de zile, în 2011, cu vedeta baschetbalistă Kris Humphries, de la New Jersey Nets. În martie, Kim Jong-Un era vizitat de legenda baschetului american, Dennis Rodman cu care are o legătură de prietenie specială, Rodman asigurându-l cu acea ocazie, în care amândoi au vizionat un meci profesionist, că are în el „un prieten pe viaţă”.






7. Oameni cu „greutate”. Şi Kim Kardashian, şi Kim Jong-Un au multe kilograme în plus, mai ales la ea, că este şi înjsărcinată. Posteriorul ei şi-a căpătat celebritatea, având dimensiuni disproporţionate faţă de celelalte părţi ale trupului şi făcând-o şi mai pitică decât este. Dar numai datorită acestei părţi a corpului şi a felului în care ştie să o valorifice a devenit „celebră”. În ceea ce-l priveşte pe Kim Jong-Un, el are un strat de grăsime „pufoasă”, specifică juniorilor supraponderali, răspândită pe toate segmentele corpului.





8. Călătorii pe apă. Amândurora pare să le placă să meargă din când în când pe apă. Kim Kardashian a făcut o călătorie cu barca „în scop profesional”, cu ocazia unor filmări pentru reality-show-ul ei, iar Kim Jong-Un, în scop militar, când a vizitat o insulă din apropierea frontierei cu Coreea de Sud.





9. Dragoste pentru artişti. Partenerul de viaţă a lui Kim Kardashian, tatăl viitorului ei copil este rapper-ul Kanye West, iar soţia lui Kim Jong-Un este o fostă cântăreaţă nord-coreeană, Ri Sol-Ju.











10. Amatori de tir. Kim Kardashian îşi exersează din când în când aptitunile de tras la ţintă, în Florida şi le trimit6e imagini-document cu performanţele obţinute prietenilor de pe Twitter. Luna aceasta „s-a produs” în public – într-unul restrâns –  şi Kim Jong-Un, cu un pistol, apărând cu el imagini în care liderul de la Phenian se concentrează să nimerească ţinta.