Ce au nevoie bărbaţii pentru a fi fericiţi în căsnicie şi ce trebuie să ştie femeile

Gesturile mici fac diferența în orice relație, iar într-o căsnicie aceastea sunt cu atât mai importante dacă soții vor să fie fericiți.

20 ian. 2014, 06:34
Ce au nevoie bărbaţii pentru a fi fericiţi în căsnicie şi ce trebuie să ştie femeile

Aprecierea este unul dintre aspectele cele mai importante dintr-o relatie de cuplu. In cazul unei casnicii, fericirea in relatie este aproape imposibila fara apreciere. Specialistii in relatii maritale si persoanele casatorite si fericite in casnicie stiu secretul unei relatii durabile care ofera implinire sufleteasca: aprecierea. Cu cat o femeie isi arata recunostinta, aprecierea fata de partenerul ei, cu atat acesta va oferi mai mult, va incerca sa fie un om mai bun in relatia cu ea.

Iata ce trebuie sa stie si sa faca o femeie pentru a-si face barbatul fericit in casnicie!

Sa-i recunoasca eforturile depuse si sa-i fie recunoscatoare

Multe femei sunt recunoscatoare partenerilor lor pentru ceea ce fac acestia in relatie, dar nu stiu sa-si arate recunostinta, nu spun „multumesc”. Desi recunostinta, aprecierea se pot manifesta prin gesturi, aceste sentimente trebuie si exprimate verbal. Barbatii sunt, in esenta, firi simple care reactioneaza la gesturi simple. Iar un simplu „multumesc” din partea sotiei in momentul in care face ceva bine va fi cu siguranta apreciat de barbat. Mai mult, ii va ajuta sa-si consolideze sentimentul de utilitate, dar il va face si sa inteleaga in profunzime scopul sau in relatia de cuplu: crearea unui mediu cald, tandru, intelegator si, per ansamblu, fericit. Nu degeaba o evaluare psihologica la care au participat peste o mie de cupluri casatorite a aratat ca, pentru 72% din barbati, „multumesc” este echivalentul la „te iubesc”. Asadar, unul dintre gesturile pe care nicio femeie maritata care isi doreste o casnicie fericita nu ar trebui sa le uite este sa multumeasca sincer pentru eforturile depuse de sotul ei.

Sa-i spuna ca a facut o treaba buna

Poate nu a spalat vasele exceptional de bine, poate dulapul montat de el nu este la linie, poate a durat prea mult pana a schimbat lustra din sufragerie. Chiar si in astfel de momente, cand barbatul nu a excelat intr-o activitate care tine de casa, este indicat ca femeia sa-i aprecieze efortul si chiar sa-l laude. Dar laudele nu trebuie sa fie atribuite doar activitatilor casnice, ci si celor profesionale sau, pur si simplu, extraconjugale.

Citeste continuarea pe lyla.ro