Ce au păţit două femei după ce au fumat ţigări electronice

Două femei care au vrut să renunţe la fumat au apelat la ţigara electronică. Luni de zile au fumat zilnic din gadget-ul electronic, fără să bănuiască ce va urma. Cele două erau mulţumite că au scăpat de substanţele cancerigene pe care le conţin ţigările clasice, dar nu luaseră în calcul răul pe care aveau să îl facă ţigările electronice.

22 nov. 2013, 11:40
Ce au păţit două femei după ce au fumat ţigări electronice

Cele doua ieşence au fumat din ţigara electronică câteva luni şi erau mulţumite că astfel evitau substanţele cancerigene pe care le conţin ţigările clasice, scrie bzi.ro. Însă, pentru că au răguşit fără motiv s-au prezentat la medic speriate. Mai mult, în urma consultaţiilor, pe lângă disfonie (răguşeală), s-a descoperit ca femeile au şi laringită (inflamaţia laringelui). Problemele de sănătate au apărut în urma fumatului zilnic din ţigara electronică, ca efecte secundare.

„Deocamdată nu am mai avut şi alti pacienţi, care să aibă efecte secundare cauzate de fumatul din ţigara electronică. Este greu să precizăm dacă mai sunt şi alte efecte secundare, pentru că nu s-au făcut studii amănunţite. Pentru că ţigara electronică le-a provocat probleme de sănătate, ambele paciente au decis să renunţe definitiv la fumat. S-au speriat foarte tare. Pacientele au vârstă medie”, a declarat conf. dr. Paraschiva Postolache, şefa Secţiei Clinice Recuperare Medicală Respiratorie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi.