Ce avere a lăsat în urmă Fane Spoitoru şi cum se împarte între cei doi copii şi a doua soţie a acestuia

Copiii lui Fane Spoitoru şi a doua nevastă a fostului interlop au ajuns să se judece pe averea lăsată de acesta, care în ciuda faimei pe care a dobândit-o în timpul viaţii, nu este atât de mare pe cât s-ar fi putut aştepta unii.

02 oct. 2023, 23:02
Ce avere a lăsat în urmă Fane Spoitoru şi cum se împarte între cei doi copii şi a doua soţie a acestuia

Fane Spoitoru decisese în utlima parte a vieţii să renunţe la modurile ilegale de a face bani, astfel că a încercat mai multe afaceri, care nu au fost foarte profitabile.

În plus, ultimul milion de dolari cash pe care îl avea l-a plătit unei clinici din Israel pentru o intervenţie cu celule stem, care spera să-i prelungească semnificativ viaţa. În ciuda faptului că operaţia a fost declarată un succes, interlopul nu a respectat indicaţiile medicilor, astfel că a murit, în 2016, în timp ce făcea un duş fierbinte, lucru interzis persoanelor în condiţia sa.

În ultimii ani ai vieţii Fane Spoitoru și-a deschis un restaurant de manele în Mamaia și un teren de sport la marginea Bucureștiului, în comuna Cernica. De asemenea, el s-a mutat cu cea de-a doua soție, Elena, într-o vilă din Pipera. Tot aceasta s-a ocupat și de afacerile fostului interlop.

După moartea lui Fane Spoitoru, problemele au ieșit la iveală. S-a dovedit că acesta acumulase datorii uriașe la fisc, din cauza clubului de pe litoral, unde Titișor pierduse foarte mulți bani. În plus, o jumătate din terenul pe care interlopul își ridicase un complex sportiv a fost expropriat de CNI, care avea în proiect supra-lărgirea șoselei de centură, realtează Fanatik.

Când au aflat de datoriile tatălui lor, copiii lui Spoitoru, Claudia și Emil, au fost de acord că-i cedeze mamei lor vitrege întreaga avere, aceasta urmând să-și rezolve singură problema cu ANAF.

Ulterior, copiii s-au răzgândit, după ce au aflat că statul român urmează să o despăgubească pe văduva tatălui lor.

Astfel, în septembrie 2017, aceștia au introdus o acțiune în instanță, prin care au solicitat partajul judiciar de Elena Titișor. În proces a apărut, ca intervenient, și Direcția Generală a Finanțelor Publice București în reprezentarea Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov.

Potrivit datelor obținute de sursa citată din dosar, ANAF-ul viza recuperarea unei datorii de aproape 550.000 de lei, motiv pentru care a pus sechestru pe un imobil al fostului interlop. În paralel, copiii lui Fane Spoitoru au cerut să fie revocate documentele notariale prin care cedau averea Elenei Titișor.

Ce a rămas din averea lui Fane Spoitoru

Recent, Judecătoria Buftea a admis cererea principală care avea ca obiect succesiunea și partajul judiciar, și a stabilit că masa succesorală a lui Fane Spoitoru este constituită din:

–  50% dintr-un teren intravilan din comuna Cernica, jud Ilfov, rămas în urma exproprierii de 429 mp și a construcției aferente

–  50% din dreptul de creanță în valoare de 1.145.172,70 lei reprezentând despăgubire aferentă investițiilor în complexul sportiv

–  50% din dreptul de creanță în valoare de 282.954,08 lei, reprezentând despăgubirea aferentă terenului în suprafață de 178 mp și investițiile aferente.

Instanța a stabilit și modul în care averea lui Fane Spoitoru urmează să fie împărțită între moștenitori. Astfel, copiii fostului interlop vor primi ¾ din întreaga masă succesorală, în timp ce văduva se va alege cu ¼ din moștenire. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Judecătorii nu au anunțat cum se va soluționa cererea ANAF și nici cine va achita datoriile către statul român. Aceste detalii ar putea fi reglate la următoarele termene din proces, care vor avea loc începând cu luna noiembrie.

Citeşte şi: George Simion contraatacă în scandalul de la festivalul Micul de Aur: „Tehnicile de manipulare ale propagandei Rezist nu stau în picioare, nu a existat nicio agresiune”