Ce avere ar fi avut Bill Gates, dacă şi-ar fi păstrat acţiunile Microsoft. Ar fi depăşit nu doar cei mai bogaţi oameni din lume, ci şi PIB-ul unor ţări ca Elveţia si Arabia Saudită

Bill Gates a fondat Microsoft împreună cu Paul Allen în 1975. Compania a fost privată timp de peste un deceniu, după care a fost listată la bursă, în 1986.

11 nov. 2021, 15:31
Ce avere ar fi avut Bill Gates, dacă şi-ar fi păstrat acţiunile Microsoft. Ar fi depăşit nu doar cei mai bogaţi oameni din lume, ci şi PIB-ul unor ţări ca Elveţia si Arabia Saudită

Pe măsură ce popularitatea calculatoarelor personale a crescut, Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume în 1998. La acea vreme, Bill Gates deținea acțiuni ale companiei în valoare de 2,6 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, Bill Gates a renunțat la poziția de director general, câțiva ani mai târziu, dar a rămas în consiliul de administrație al Microsoft pentru încă două decenii, potrivit Bloomberg, citat de Aleph News.

Abia când a decis să părăsească consiliul de administrație, în 2020, și să dedice mai mult timp activităților filantropice, el a decis să renunțe la pachetul majoritar de acțiuni și și-a redus participația la companie la puțin peste un procent.

Citeste si Bill Gates te învaţă în ce să investeşti după pandemie

Bill Gates ar fi avut mai mulţi bani decât Elon Musk şi Jeff Bezos la un loc

Chiar și așa, cu o astfel de participație minoră, Bill Gates este în continuare a patra cea mai bogată persoană din lume, adăugând aproximativ 6,5 miliarde de dolari la averea sa netă în ultimul an.

Bloomberg a făcut calculele pentru a vedea ce avere ar fi avut Bill Gates în 2021, dacă ar fi păstrat cele două miliarde de acțiuni pe care le deținea în 1998. Răspunsul este unul amețitor: 693 de miliarde de dolari.

Suma este cu „doar” 3 miliarde mai mică decât averea personală combinată a celor mai bogați trei oameni din lume, sau echivalentul produsului intern brut al Arabiei Saudite sau al Elveției.

Calculele Bloomberg au fost făcute în contextul în care, recent, Microsoft a depășit Apple și devenit cea mai valoroasă companie din lume.

Citeşte şi: Renunţarea la cota unică de impozitare nu este văzută cu ochi buni de mediul de afaceri: Este incorect să-i taxați pe cei care plătesc deja