Ce avere are şefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon. Cum i-au dispărut 180.000 de euro din conturi

Șefa de secție ATI de la Spitalul Pantelimon, Florina Pompilian, se confruntă cu un scandal în jurul averii sale, după ce sume considerabile au dispărut din conturile sale. Într-o perioadă critică, când au fost înregistrate un număr semnificativ de decese la secția ATI, investigațiile autorităților au inclus și aspecte legate de averea personală femeii.

16 apr. 2024, 09:24
Ce avere are şefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon. Cum i-au dispărut 180.000 de euro din conturi
Ce avere are şefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon. Cum i-au dispărut 180.000 de euro din conturi

Ce avere are şefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon. Conform declarațiilor anterioare, Florina Pompilian a indicat în declarațiile de avere că deținea un apartament în București, achiziționat în 2019, împreună cu fostul său partener, precum și o mașină de marcă Honda. În plus, ea a menționat venituri anuale considerabile provenite din activitatea sa la Spitalul Clinic Malaxa, dar şi 180.000 de euro în conturi deschise la mai multe bănci.

Însă, în declarațiile mai recente, sumele din conturi și alte active nu mai apar, sugerând că au dispărut sau au fost transferate în alt mod. Această schimbare a ridicat semne de întrebare, iar unele speculații indică posibilitatea unui partaj al averii cu fostul partener de viață al Florinei Pompilian. O explicație a faptului că Florina Pompilian nu mai deține bunurile consemnate în declarațiile de avere din 2019 ar fi aceea că a făcut un partaj cu partenerul ei de viață, scrie Fanatik.

Citeşte şi: Șefa secției ATI de la Sfântul Pantelimon rupe tăcerea după morțile suspecte din spital: ”Avem de înfruntat furia unei singure persoane”

În iunie 2023, Florina Pompilian deținea 50% dintr-un apartament de 90 metri pătrați din București, cumpărat în 2019. Restul de 50% aparține fostului partener de viață al Florinei Pompilian. De asemenea, asistenta șefă a completat că are și o mașină Honda. În rest, nici un bun nu mai este pe numele său, dar nici conturile în bănci. La rubrica veniturilor anuale, Pompilian a notat că încasase, în anul precedent, 250.693 de lei (20.891 lei pe lună) de la Spitalul Clinic Malaxa. Prima declarație de avere depusă de Pompilian în calitate de șef la ATI datează din aprilie 2019, când în document apar mai multe bunuri, dar și opt conturi curente sau depozite într-o bancă din România și una din Belgia, sumele fiind de 10.600 lei și 176.469 euro, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 180.000 euro. Pompilian a mai notat că deține numai puțin de cinci autoturisme: Volkswagen (două), Toyota, Daewoo și Fiat.

Citeşte şi: „Tot luptă, spuneți-i să moară!”. Dezvăluiri cutremurătoare făcute de rudele pacienților morți la Spitalul Pantelimon. Cum îi tratau medicii și asistentele

În contrast, fosta șefă de secție ATI, Elena Voicu, care a fost înlocuită de Florina Pompilian, deține, alături de soțul ei, un teren intravilan de 1.500 metri pătrați și o casă de locuit de 165 metri pătrați la Brănești, două apartmente în București (de 89,18 metri pătrați și 54,03 metri pătrați) și altul la Pitești, de 84 metri pătrați. Fosta șefă de secție de la ATI mai are două autoturisme, un Volkswagen Polo și un Volkswagen Tiguan. Aceasta nu a consemnat că deține sume în conturi, ci că are o datorie de 50.000 euro la o bancă, creditul fiind scadent în 2027. Venitul anual încasat de Elena Voicu în calitate de șef de secție ATI la Spitalul de Urgență Sfântul Pantelimon a fost de 268.562 lei, adică 22.380 lei pe lună. Soțul Elenei Voicu a câștigat 96.000 de lei ca angajat al unei societăți comerciale din domeniul construcțiilor.